Daugavpils pilsētas domē notika pieņemšana par godu Poļu folkloras festivāla atklāšanai

foto: gorod.lv
foto: gorod.lv

Desmit gadu laikā maija sākumā Poļu folklora festivāla ietvaros Daugavpilī pulcējas poļu diasporas pārstāvji no trim valstīm – Latvijas, Lietuvas un Polijas.

Šodien, 2.maijā, par godu festivāla dalībniekiem notika pieņemšana Daugavpils pilsētas domē. Pilsētas vadība tikās ar Viļņas (Lietuva) un Laguvas tautas kolektīvu (Polija) pārstāvjiem, senatoru Mareku Konopko un Polijas vēstniecības pārstāvi Latvijā Janušu Davidoviču.

Poļu senators apmeklēja Daugavpili pirmo reizi, solīja noteikti šeit atgriezties, jo mūsu viesmīlīga pilsēta un sirsnīgi iedzīvotāji atstāja uz viļu lielu iespaidu. Augsti stāvošais viesis pateicās pilsētas vadībai par poļu diasporas atbalstu un atzīmēja vietējo poļu ieguldījumu Daugavpils pilsētas attīstībā.

Pēc vēstniecības pārstāvja domām, tradicionālais folkloras festivāls esot ne tikai jaunības svētki, bet arī divu valstu veiksmīgas sadarbības labs piemērs, kas apliecina, ka mūsu valstis, sadarbojoties, var organizēt lieliskus pasākumus, kuri veicina starptautisko kultūras attiecību stiprināšanu.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova atzīmēja Daugavpils Poļu kultūras centra un Latvijas poļu savienības vietējās nodaļas „Promień” (Žannas un Rišarda Stankeviču vadībā) aktivitāti, kā arī augsti novērtēja ciešu un veiksmīgu sadarbību ar Polijas vēstniecību Latvijā.

Poļu kultūras centra vadītāja Žanna Stankeviča pastāstīja portālam Gorod.lv, ka vakar, 1.maijā, notika festivāla atklāšana – liels svētku koncerts, kuru apmeklēja Polijas valdības un mūsu pilsētas vadības pārstāvji. Folkloras kolektīvi no Daugavpils, Rēzeknes, Viļņas un Laguvas piedāvāja skatītājiem krāšņu programmu, kuru veidoja poļu tautas dejas un dziesmas.

Pēc prezentācijas par iespēju pilsētu, kuru viesu uzmanībai piedāvāja Domes priekšsēdētāja, puses apmainījās ar suvenīriem un devās uz svētku dievkalpojumu Vissvētākās Jēzus Sirds Romas katoļu baznīcā.

Rīt, 3.maijā, gaidāmi Varšavas ielas svētki, kuru ietvaros notiks tradicionālais, pilsētnieku iecienītais gājiens pa Varšavas ielu. Svētki sāksies plkst.11:00 Slobodkā, kur notiks svinīgā ziedu nolikšana pie krusta, kas ir piemiņas un atdusas vieta kaujās par brīvu Latviju kritušajiem poļu karavīriem. Pasākumu noslēgs galā koncerts J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijā plkst.12:00.
 



Написать комментарий