Daugavpilij ierosināts izmantot sūkņu staciju ūdens atsūknēšanai no zemienēm

foto: gorod.lv
foto: gorod.lv

Daugavpils pilsētas pašvaldība saņēma Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) vēstuli, kurā Daugavpilij tiek ierosināts izmantot jaudīgu sūkņu staciju ūdens atsūknēšanai no vietām (bedrēm, dīķiem), kur tas paliks pēc ūdens atkāpšanās, portālam Gorod.lv paziņoja civilās aizsardzības speciālists Vladislavs Ruskuls.

Ūdens līmenis Daugavā pie Daugavpils turpina samazināties, 2.maijā plkst.11:00 tas bija 6,34 metri. Pēc V.Ruskuļa vārdiem, nepieciešamais ūdens daudzums vēl nav atkāpies no applūdinātajām teritorijām, tādēļ veikt ūdens atsūknēšanas darbus šobrīd būtu pāragri, minētie darbi, visdrīzāk, tiks uzsākti tuvākajās dienās.

Pašlaik ierosinātais aprīkojums tiek izmantots citviet Latvijā – Pļaviņās, Ogrē. Drīz iekārta tiks nogādāta uz Daugavpili, kur pirmkārt tā tiks izmantota Grīvā.

Pēc civilās aizsardzības speciālista vārdiem, minētie darbi, kuri pērn netika veikti, notiks uz VUGD rēķina. V.Ruskuls atzina, ka pilsētai vajadzētu iegādāties jaudīgu sūkni, lai nākotnē šādos gadījumos nodrošinātu pastāvīgu ūdens atsūknēšanu. Problēmu atrisinātu arī jaunā dambja būvēšana, bet tas esot pārāk dārgi. Atgādināsim, ka, neskatoties uz to, Daugavpils pilsētas vadība plāno griezties valdībā ar lūgumu rast iespēju uzcelt Daugavpilī dambi.

 


Написать комментарий