Konkursa „Esi uzņēmējs 2013” dalībnieki apmeklēja astoņus Daugavpils pilsētas un novada uzņēmējus

foto: gorod.lv
foto: gorod.lv

Nedēļas sākumā, 30.aprīlī, 15 jaunieši no Daugavpils novada – biznesa ideju konkursa „Esi uzņēmējs 2013” dalībnieki devās ekskursijā uz astoņiem Daugavpils pilsētas un novada uzņēmumiem: gan uz zemnieku saimniecībām, gan uz sabiedrībām ar ierobežotu atbildību.

Tādējādi dienas laikā jaunieši apmeklēja Skrudalienas, Laucesas, Kalkūnes, Līksnas un Maļinovas pagastu un trīs Daugavpils pilsētas uzņēmumus.

Pēc Daugavpils novada domes Projektu nodaļas projektu koordinatores Dainas Kriviņas vārdiem, katrs no uzņēmējiem pastāstīja par savu pieredzi, uzņēmējdarbības sākumu, ieteica, kur jāgriežas dažādās situācijās, ar kurām parasti saskaras jaunie uzņēmēji. Jāatzīmē, ka viena no galvenajām domām, kuru izteica visi uzņēmēji, bija ieteikums nodarboties ar to, kas patīk. Tāpat jauniešiem jāņem vērā, ka uzņēmējdarbības sākumā uzņēmēji strādā ne tikai naktīs, bet arī brīvdienās. Eksperti atzīmēja, ka svarīgs ir darbs komandā un kopīgie pasākumi ārpus darba, kas veicina produktīvu darbu. Svarīgi saņemt konkrētus mārketinga padomus par to, kur ieteicams ievietot informāciju un kas „darbojas” Daugavpilī.

Daina Kriviņa atzīmēja, ka visi pasākuma rīkotāji un dalībnieki ir apmierināti ar šo garo un informācijas bagāto dienu, kuras gaitā jaunieši saņēma vairākus noderīgus padomus un paplašināja savu redzesloku. Viņiem priekšā ir vēl daži semināri, kurus vadīs viesi no Rīgas un ASV, bet pēc tam jaunieši sāks izstrādāt savus biznesa projektus.
 


Написать комментарий