Radošās darbības nedēļas dalībnieki apguva aušanas, pīšanas un konfekšu pušķu izgatavošanas mākslu

foto: Izglītības pārvalde
foto: Izglītības pārvalde

Radošās darbības nedēļa „radi!2013” Latvijā notiek trešo reizi. Pirmo reizi aprīļa pēdējās dienās – no 24.līdz 28.aprīlim – šajā pasākumā piedalījās arī Vispārējās un profesionālās izglītības pārvalde (VPIP) sadarbībā ar Daugavpils Latviešu biedrību.

VPIP izglītības metodiķe pieaugušo izglītībā Ilze Onzule pastāstīja, ka šī pasākuma ietvaros Daugavpilī tika organizēta radošā darbnīca „Pieskāriens”. Pilsētas skolēniem domāto pasākumu programma bija plaša un interesanta. To mērķis bija iepazīstināt skolēnus ar seniem arodiem, darba rīkiem, latviešu svētkiem un tradīcijām, pievērst viņu uzmanību nākamās profesijas izvēlei.

Piemēram, Vienības pamatskolas, J.Raiņa 6.vidusskolas, 10.vidusskolas skolēni dažu dienu laikā piedalījās ekskursijās pa Latviešu māju, kur iepazinās ar latviešu tradīcijām, iemācījās aust, vērpt un pārtīt dziju.
Skolēni iemācījās arī izšūt ar baltām lentēm un izgatavot konfekšu pušķus. Tāpat visiem radošās darbnīcas dalībniekiem bija iespēja pagaršot ekoloģiski tīru zāļu tēju, kuru pagatavoja zemnieku saimniecības īpašnieks Ivars Geiba, kurš atklāja arī tēju pagatavošanas noslēpumus.

Visiem interesentiem bija iespēja iepazīties ar jauno Egila Dambja dzejoļu krājumu „Mīlestības lietus” un tikties ar autoru, kā arī apgūt pīšanas pamatus, kurus pasniedza Viktors Kuhaļskis.
Pasākumiem bagātas nedēļas noslēgumā tie, kuri vēlējas iekļūt Ginesa rekordu grāmatā, varēja piedalīties Musturdeķa tapšanā, noadot, iztamborējot vai kādā citā veidā izgatavojot nelielu rokdarbu 10x10 vai 20x20 izmērā un atnesot to uz Naujenes novadpētniecības muzeju.



Написать комментарий