Daugavpils novada dome pieņēma noteikumus par vienreizēja pabalsta piešķiršanu dzīvojamo māju remontam plūdu radīto bojājumu novēršanai

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šodien, 2.maijā, Daugavpils novada domes ārkārtas sēdē deputāti pieņēma saistošos noteikumus par vienreizēja pabalsta piešķiršanu dzīvojamo māju remontam 2013.gada plūdu radīto bojājumu novēršanai.

Vienbalsīgi tika nolemts, ka kompensāciju saņems tās personas, kuru dzīvojamā telpa ir bojāta pavasara plūdu rezultāta un pilnvērtīgi netiek nodrošinātas personas pamatvajadzības pēc mājokļa.

Jāņem vērā, ka uz pabalstu var pretendēt personas, kurām Daugavpils novada administratīvajā teritorijā deklarēta dzīvesvieta līdz šī gada 15.aprīlim un kam nepienākas apdrošināšanas atlīdzība. Ja dzīvojamajās telpās deklarēti vairāki cilvēki, pabalstu saņems tikai viens no viņiem.

Kompensācija būs atkarīga no tā, vai ir viegli, vidēji vai smagi bojājumi. Par viegli bojātu dzīvojamo telpu (ja dzīvojamā telpa applūdusi līdz 1.stāva grīdas līmenim) pabalsta apmērs paredzēts Ls 5 par kvadrātmetru, bet pabalsta kopējā summa nedrīkst pārsniegt Ls 300; vidēji bojātai dzīvojamai telpai (ja dzīvojamā telpa applūdusi virs 1.stāva grīdas līmeņa) – Ls 10 par kvadrātmetru, bet pabalsta kopējā summa nepārsniedz Ls 600; smagi bojātai dzīvojamai telpai (ja dzīvojamā telpa applūdusi virs 1.stāva grīdas līmenim un telpai ir ledus radīti mehāniski bojājumi) – Ls 20 par kvadrātmetru, bet pabalsta kopējā summa nepārsniedz Ls 1200.

Lai saņemtu pabalstu, personai vai tās pārstāvim līdz 2013.gada 13.maijam Daugavpils novada domei jāiesniedz iesniegums, īpašuma vai lietošanas tiesības apliecinošu dokumentu kopijas, apliecinājumu, ka par dzīvojamo telpu netiks izmaksāta apdrošināšanas atlīdzība un fotogrāfijas, ja tādi ir personas rīcībā.

Daugavpils novada domes Būvvalde vienas dienas laikā apsekos dzīvojamo telpu un sniegs atzinumu, vai bojājumi notikuši pavasara plūdu rezultātā. Pabalsta piešķiršanu vai atteikumu noteikts novada domes izpilddirektora speciāli izveidota komisija.
Jāatzīmē, ka saistošie noteikumi stāsies spēkā pēc publicēšanas „Daugavpils Novada Vēstīs”, iepazīties ar saistošo noteikumu projektu var Daugavpils novada domes telpās vai novada mājas lapā.


Написать комментарий