9.-12.klašu skolēnus aicina piedalīties Eiropas Jauniešu parlamenta Latvijas Nacionālajā konferencē

Konferences rīkotāja Diāna Orlovska paziņoja portālam Gorod.lv, ka līdz 24.maijam 9.-12.klašu skolēnus aicina pieteikties 11.Eiropas Jauniešu parlamenta Latvijas Nacionālajai konferencei, kuru rīko jauniešu organizācija “Tellus”.

Pēc D.Orlovskas vārdiem, Latgalē konference norisināsies no 3.-9.augustam Malnavā un Rēzeknē. Jāatzīmē, ka konferencē varēs piedalīties vairāk nekā 150 vidusskolēnu un studentu no Latvijas un citām Eiropas valstīm. 

Konferences dalībnieki tiks sadalīti astoņās komitejās, kurās viņi apspriedīs Eiropas aktuālākas problēmas – ekoloģiskās problēmas, mazākumtautību tiesības un vairākus citus jautājumus. Konferences noslēgumā jaunieši piedalīsies Ģenerālajā asamblejā – parlamentāru diskusiju simulācijā, kuras laikā tiek prezentētas savas idejas.

Jāatzīmē, ka pasākums notiks angļu valodā, jo labākie delegācijas pārstāvji kļūs par kandidātiem un pārstāvēs Latviju Eiropas Jauniešu parlamenta konferencēs citās Eiropas valstīs.

Tomēr tas nav tikai formālā rakstura pasākums. Pēc D.Orlovskas vārdiem, konferences ietvaros paredzēti arī neformālie pasākumi, kuros dalībnieki var iepazīties ar citām kultūrām, parādīt savas muzikālās un citas dotības, labi pavadīt laiku.

Sīkāka informācija un iesnieguma aizpildīšanas forma atrodama šeit: http://ej.uz/applicationLNC13.


Написать комментарий