Daugavpils jauniešiem izdevās savākt lielu naudas summu veterāniem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šogad akcijas „Uzvaras maršruts” ietvaros pilsētnieki saziedoja 750 latus Daugavpils veterāniem un Lielā Tēvijas kara dalībniekiem. Atgādināsim, ka 1.maijā visas dienas garumā pa pilsētu kursēja autobuss „9.maijs”.

Īpaši aktīvi bija pilsētas centra un Jaunforštadtes iedzīvotāji: šeit jauniešu organizācijas „Piektais elements” brīvprātīgajiem izdevās savākt vairāk nekā 600 latus un izsniegt aptuveni 200 Georgija lentītes. Savukārt 15.vidusskolas skolēni un skolotāji sagatavoja veterāniem svētku sūtījumus un naudas ziedojumus.

„Katrā pieturā mūsu autobusu jau gaidīja. Daudzi bija sagatavojuši veterāniem dāvanas – saldumus, silto apģērbu, grāmatas, parfimēriju un pārtikas preces”, paziņoja akcijas rīkotāja, Saeimas deputāte Marjana Ivanova-Jevsejeva.

Projekta koordinatore un „Piektā elementa” līdere Diāna Petrova atzīmēja, ka tuvākajā laikā autobuss „9.maijs” apciemos ap 200 Lielā Tēvijas kara dalībniekus, lai pasniegtu viņiem daugavpiliešu un organizācijas „9 may.lv” dāvanas. Īpaša uzmanība tiks pievērsta cilvēkiem, kuri dažādu iemeslu dēļ nav veterānu organizāciju dalībnieki: to ir ap 40 cilvēkiem.

„Katru gadu mēs atjaunojam veterānu sarakstus un apmeklējam viņus, kā arī vācam informāciju par viņu biogrāfijām, papildinot Piemiņas sienas fondu. Pārējos veterānus (viņu Daugavpilī ir ap 300 cilvēku) apciemos citas jauniešu organizācijas, tādēļ var apgalvot, ka visi Lielā Tēvijas kara dalībnieki tiks apsveikti”, paziņoja D.Petrova.



Написать комментарий