Atašienes dzelzceļa stacijas tuvumā atrod sprādzienbīstamus priekšmetus

foto: mil.lv
foto: mil.lv

2.maijā, Zemessardzes 54.Inženiertehniskā bataljona Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas (NMN) rotas karavīru grupa saņēma izsaukumu uz Krustpils novadu, kur netālu no Atašienes dzelzceļa stacijas, 25 metru attālumā no dzelzceļa sliedēm tika atrasti četri sprādzienbīstami priekšmeti. NMN speciālisti ir devušies uz notikumu vietu.

NMN speciālisti, ierodoties notikumu vietā, atrada piecus 75 milimetru artilērijas lādiņus bez uzspridzinātājiem. Sprādzienbīstamos priekšmetus NMN vienība nogādāja uz tuvāko drošo vietu un neitralizēja.

Pavasarī, kad tiek veikti dažādi zemes apstrādes darbi, bieži tiek atrasti aizdomīgi priekšmeti, tāpēc Nacionālie bruņotie spēki (NBS) lūdz iedzīvotājus būt uzmanīgiem un atrastos sprādzienbīstamos priekšmetus neaiztikt. Vieta, kurā tie atrasti, iespēju robežās jānožogo, jāiezīmē un par atradumu jāziņo tuvākajā Valsts policijas nodaļā (tālruņa numurs 110) vai zvanot uz tālruņa numuru 112. Pēc informācijas saņemšanas uz notikuma vietu dosies NMN speciālisti, kuri atrastos priekšmetus neitralizēs.


Написать комментарий