PVD nekonstatē pārkāpumus «Zilajā lagūnā"

foto: consumeraffairs.com
foto: consumeraffairs.com

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) ir pabeidzis ceturdien sākto pārbaudi zvejas produktu ražošanas uzņēmumā SIA "Zilā lagūna", kurā nekonstatēja higiēnas prasību pārkāpumus, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja PVD pārstāve Ilze Meistere.

"Tāpat secināts, ka Latvijā tirdzniecībā nav pieejama uzņēmuma produkcija, kas ražota no tās pašas izejvielas, kurā ASV pārtikas apriti uzraugošā institūcija ir konstatējusi baktērijas "listeria monocytogenes" klātbūtni. Uzņēmumā darbojas arī paškontroles sistēma, kuras ietvaros produkcija ir laboratoriski pārbaudīta arī uz konkrētās baktērijas klātbūtni," sacīja Meistere.

Viņa arī norādīja, ka saskaņā ar noteikto kārtību PVD inspektori ir paņēmuši gatavās produkcijas, izejvielu un nomazgājumu paraugus, kas nosūtīti laboratoriskajai izmeklēšanai.

Tikmēr no veikaliem "Rimi" un "Supernetto" izņemta visa uzņēmuma produkcija, līdz brīdim, kad no PVD tiks saņemta detalizētāka informācija par SIA "Zilā lagūna" zivju konserviem.

"Lai gan "Rimi" sortimentā nav "Zilās lagūnas" ražotās siļķes filejas eļļā "Antalja" un siļķes filejas eļļā ar garšvielām, baltoties uz ASV Pārtikas un medikamentu administrācijas sniegto informāciju par preču zīmes "Latis" zivju produktu neatbilstību kvalitātes prasībām, visā Latvijā no tirdzniecības izņemam visu šī uzņēmuma ražoto produkciju. Patlaban tiek gaidīta detalizētāka informācija no PVD," informēja veikalu pārstāve Laura Podskočija.

Viņa arī uzsvēra, ka "Rimi" prioritāte ir produktu kvalitāte un pārtikas drošums, tādēļ, ja rodas kaut mazākās aizdomas par produktu neatbilstību kvalitātes prasībām, tiek lemts par to izņemšanu no veikalu sortimenta.

Kā ziņoja portāls Mixnews.lv, ASV pārtikas uzraudzības dienesti Ņujorkas pavalstī atsaukuši no tirdzniecības vairākus produkcijas veidus, ko ražojusi "Zilā lagūna", jo zivju produkcijā atklāta baktērija "listeria monocytogenes". Šīs baktērijas izraisītie simptomi atgādina gripu un ir īpaši bīstami grūtniecēm un cilvēkiem ar novājinātu imūnsistēmu. No pārdošanas atsaukti siļķes filejas konservi "Antalja", siļķes fileja garšvielās, siļķes fileja "Matjē", "Forelka", kā arī laša filejas gabaliņu konservi. Visi ražojumi ASV tirgoti ar zīmolu "Latis".

Savukārt uzņēmuma laboratorijas vadītāja Nadežda Uļceva iepriekš sacīja, ka baktēriju daudzums, kas atklāts uz ASV eksportētajos SIA "Zilā lagūna" konservos, ir bijis pieļaujams saskaņā ar Eiropas Savienības (ES) standartiem, un problēmas ASV radušās šajā valstī noteikto stingrāko normu dēļ.


Написать комментарий