Carnajevi plānojuši sprādzienus ASV Neatkarības dienas svinībās

foto: fed.sibnovosti.ru
foto: fed.sibnovosti.ru

Aizdomās par sprādzienu rīkošanu Bostonas maratona laikā turētie brāļi Džohars un Tamerlans Carnajevi sākotnēji sprādzienus plānojuši rīkot ASV Neatkarības dienā 4.jūlijā, vēsta CNN.

Atsaucoties uz izmeklēšanai pietuvinātiem avotiem, CNN norāda, ka spridzekļi bijuši gatavi pirms plānotā laika, tādēļ sprādzienu laiks mainīts un tie sarīkoti agrāk.

CNN atgādina, ka katru gadu Bostonā par godu Neatkarības dienai tiek rīkoti plaši pasākumi, kuros piedalās liels skaits cilvēku.

Jau ziņots, ka pie Bostonas maratona finiša līnijas 15.aprīļa pēcpusdienā notika divi sprādzieni, kuros dzīvību zaudēja trīs cilvēki, bet 264 tika ievainoti.

ASV izmeklētāji aizdomās par Bostonas teroraktu sarīkošanu tur divus čečenu imigrantus - brāļus Tamerlanu un Džoharu Carnajevus. 26 gadus vecais Tamerlans naktī uz 19.aprīli zaudēja dzīvību policijas operācijas gaitā. Savukārt 19 gadus vecais Džohars vakarā tika aizturēts un šobrīd ārstējas cietuma slimnīcā.

Viņam izvirzītas federālās apsūdzības par masu iznīcināšanas ieroču lietošanu. Ja apsūdzības tiks pierādītas tiesā, čečenu imigrantam var tikt piespriests nāvessods.


Написать комментарий