Pēc ziemas sāk aktīvu ceļu 'bedrīšu remontu'; brīdina par kustības ierobežojumiem

foto: gorod.lv
foto: gorod.lv

Iestājoties labvēlīgiem laika apstākļiem, uz valsts ceļiem ir atsākusies aktīva ceļu būvdarbu sezona, portāls “Delfi” uzzināja uzņēmumā “Latvijas Valsts ceļi” (LVC).

Plānots, ka šogad pamatdarbi notiks aptuveni 25 ceļu būvobjektos visā valsts autoceļu tīklā, bet paralēli notiek arī intensīva ceļu sakārtošana pēc ziemas jeb tā saucamais „bedrīšu remonts".

Kopumā šos darbus vienlaicīgi veiks līdz pat 100 remontbrigādēm visā Latvijas valsts ceļu tīklā, līdz ar to ir jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem. 

Vidēji Latvijas centra reģionā gadā tiek saremontēti ap 165 000 kvadrātmetriem bedru, Kurzemes reģionā - 180 000 kvadrātmetriem, Latgales reģionā - 116 000 kvadrātmetriem, Vidzemes reģionā - ap 103 000kvadrātmetriem, kuru remonta termiņš ir atkarīgs no autoceļa klases.

A klases autoceļos bedres tiks saremontētas līdz 18. maijam, B klases ceļos līdz 1. jūnijam, C un D klases ceļos līdz 17. jūnijam.

Tāpat šogad tiks pabeigti vairāki valsts galveno autoceļu būvobjekti, kas tika uzsākti pērn, piemēram, uz Liepājas šosejas pie Brocēniem un uz Valmieras šosejas pie „Sēnītes", kā arī turpināsies jauno autoceļu posmu būvniecība Rietumu - Austrumu transporta koridorā (E22).

Tāpat šogad jau ir uzsākti jauni rekonstrukcijas darbi uz Jelgavas šoseja no 32. līdz 43. kilometram. Remontdarbi atsākti arī uz vairākiem reģionālās nozīmes autoceļiem.

LVC aicina autovadītājus ar izpratni izturēties pret ieviestajiem satiksmes ierobežojumiem ceļu darbu laikā, ievērot satiksmes organizācijas kārtību ceļu būvobjektos un īslaicīgajās ceļu remonta vietās, kā arī rēķinieties ar iespējamo papildus braukšanas laiku.


Написать комментарий