M.Kravale-Pauliņa: Jauniešiem jāsaprot, ka forumi domāti tam, lai viņus sadzirdētu

foto: gorod.lv
foto: gorod.lv

Portāls Gorod.lv jau ziņojis, ka 25.aprīlī Daugavpils valsts ģimnāzijā notika 3.Jauniešu forums.

Gan Jaunatnes departamenta vadītājs Teodors Bikovskis, gan forumā piedalījušies speciālisti atzīmēja, ka gaidīja lielāku foruma dalībnieku skaitu. Šajā sakarā nolēmām griezties pēc situācijas komentāriem pie vienas no foruma ekspertiem, DU studiju programmas „Karjeras konsultants un jaunatnes lietu speciālists” direktores Mārītes Kravales-Pauliņas.

Pēc viņas domām, jebkura pasākuma, arī šī foruma, norises laikam ir liela nozīme un tas ietekmē dalībnieku skaitu. Jauniešiem bija diezgan daudz alternatīvu pasākumu, kurus varēja apmeklēt, tādēļ daudzi izvēlējās kaut ko citu. Speciāliste atzīmēja, ka svarīgi ir noskaidrot jauniešu viedokli par pasākuma norises laiku. To varētu veicināt aptauju rīkošana internetā.

Tāpat ir svarīgi, lai jaunieši justos piederīgi notiekošajam, Jauniešu foruma rīkošanai. Mārīte Kravale-Pauliņa atzīmēja, ka svarīgi ir popularizēt ideju, ka forums tiek rīkots tieši jauniešiem, ka pasākums nav nepieciešams Jaunatnes departamentam vai darbadevējiem, bet viņiem pašiem. Jauniešiem jāsaprot, ka forumi domāti tam, lai viņus sadzirdētu, tā ir lieliska iespēja izteikt savu viedokli un pozīciju.

Vēl viens iemesls, kāpēc jaunieši bija neaktīvi, varētu būt saistīts ar jauniešu lielu slodzi mācību iestādēs. Iespējams, ka informācija par pasākumu rīkošanu nenonāk līdz jauniešiem vai šķiet nepietiekami interesanta. Tas liek pievērst uzmanību informācijas pasniegšanai, kuru izvēlas pasākuma rīkotāji.

 


Написать комментарий