LCB aicina aplūkot pedagoģes Annas Mekšas mirkļa krāsainās noskaņas

foto: gorod.lv
foto: gorod.lv

Saskaņā ar tradīciju katra mēneša sākumā Latgales Centrālajā bibliotēkā (LCB) tiek atklātas jaunas izstādes.

Tādēļ otrdien, 7.maijā, periodikas lasītavā notiks izstādes „Mirkļa krāsainā noskaņa” atklāšana.

Pēdējā laikā par izstādes autoriem arvien biežāk kļūst vizuālās mākslas pedagoģi. Aprīlī savas gleznas šeit prezentēja 16.vidusskolas vizuālās mākslas skolotāja Gaļina Želabovska (izstādes nosaukums bija „Ziedu simfonija”).

Šoreiz apmeklētāju uzmanībai savus darbus piedāvā Daugavpils 9.vidusskolas vizuālās mākslas pedagoģe Anna Mekša.

Pēc LCB Periodikas lasītavas vadītājas Skaidrītes Daukštes vārdiem, visus izstādes atklāšanas dalībniekus gaida neliels pārsteigums: Daugavpils teātra aktrises Karinas Lučiņinas liriskais dziedājums padarīs šo pasākumu košāku. Aktrise dziedās dziesmas ar Ulda Bērziņa, Birutas Skujenieces, Denisa Davidova un Fjodora Tjutčeva vārdiem.

Interese par glezniecību Annai Mekšai radās jau agrā bērnībā. Viens no iecienītākajiem viņas  mākslas žanriem ir klusā daba. Viņasprāt, tā dot iespēju attēlot trauslo un īslaicīgo zieda, ceriņzara skaistumu, parādīt dažādu krāsu spēli dabā. Mākslinieces klusās dabas gleznojumi ir daudzveidīgi. Katra glezna ir saistīta ar kādu noteiktu dzīves situāciju vai ar noskaņu, kuru gribējās atstāt kā sajūtu sev un parādīt draugiem.

Pēc mākslinieces domām, skaistums ir mums apkārt ik uz soļa, tas ir pastāvīgs un neesot atkarīgs no emocionālajām vai ekonomiskajām krīzēm. Cilvēki vienmēr steidzas, ir norūpējušies par sadzīves problēmām, un bieži vien nepamana brīnumskaistus mirkļus, kurus laiku pa laikam mūs dāvina dzīve.

Lai aplūkotu mirkļa krāsainās noskaņas, apmeklējiet šo izstādi, kura tiks atklāta LCB 7.maijā plkst.16:00 un būs apskatāma līdz mēneša beigām.


Написать комментарий