Jauns putnu gripas paveids draud ar vispasaules epidēmiju

foto: 1tv.ru
foto: 1tv.ru

Jauns putnu gripas paveids „H7-N9” no Ķīnas var izraisīt reālus draudus cilvēkiem, vēsta 70rus.org.

Pēc Vispasaules veselības aizsardzības organizācijas datiem, ir ļoti augsts mirstības rādītājs to cilvēku vidū, kuri saslimuši ar šo vīrusu. Salīdzinoši liels saslimušo skaits vēsta par to, ka gripa var kļūt par vispasaules epidēmiju, uzskata eksperti.

Ar gripu „H7-N9” Ķīnā ir inficējušies 125 cilvēki, no kuriem bojā gājuši 24 saslimušie.  Pašlaik gripas vīrus spēj pāriet no putna uz cilvēku. Šīs gripas genotipam ir divas mutācijas, kuras palielina vīrusa iespēju pāriet arī no cilvēka uz cilvēku. Ja vīrus gūst šādu iespēju, tas kalpos pandēmijas sākumam, apgalvo speciālisti.

„Šī slimība rit ļoti sarežģīti. Ja tā izplatīsies plašāk, šīs uzliesmojums būs ļoti bīstams”, - ziņoja Pīters Oupenšovs, Londonas koledžas elpošanas orgānu slimību izpētes centra direktors.
Oksfordas Universitātes epidemiologs Džeremijs Farrars paziņoja, ka saslimušo vidū ir dažāda vecuma cilvēki, pat visvecākā gājuma ļaudis. Tas nozīmē, ka visu vecumu cilvēkiem nav tik spēcīgas imunitātes, lai varētu tam pretoties, jo iepriekš ar šo vīrusu organisms nav cīnījies.


Написать комментарий