“China Daily” raksti par Latviju ieinteresējuši vairāk nekā deviņus miljonus cilvēku

foto: ekrānšaviņš no global.chinadaily.com.cn/latvia
foto: ekrānšaviņš no global.chinadaily.com.cn/latvia

Interneta mājaslapu par Latviju, ko pagājušā gada vasarā izveidoja Ķīnas mediju grupas "China Daily" žurnālisti, apmeklējuši vairāk nekā deviņi miljoni cilvēku, ziņo "Nozare.lv".

Kā atzina Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) direktors Armands Slokenbergs, šī interese apliecina Ķīnas tirgus milzīgo potenciālu un nozīmību.

Interneta vietnes statistika rāda, ka gandrīz 80% mājaslapas apmeklētāju ir Ķīnas iedzīvotāji no tādām lielpilsētām kā, piemēram, Pekina, Šanhaja un Tjandziņa.

Interneta vietnes apmeklētāju vidū vislielāko ievērību guvusi sadaļa, kurā publicētas reportāžas un video vizītkartes, tostarp par Cēsu un Rundāles pilīm, "Aerodium" vēja tuneli, Rīgas Centrāltirgu un saldumu ražotāju "Laima", kā arī intervijas ar tādām Latvijas amatpersonām kā Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, Latvijas vēstniece Ķīnā Ingrīda Levrence, Latvijas Nacionālās operas direktors Andrejs Žagars, Latvijas un Ķīnas Biznesa padomes valdes priekšsēdētājs Artis Kampars u.c.

Aptuveni desmitā daļa mājaslapas apmeklētāju interesējušies par biznesa un investīciju iespējām, iepazīstoties ar informāciju par biznesa vidi un nodokļu politiku Latvijā, kā arī vairāku uzņēmumu, piemēram, AS "Latvijas Finieris", Rīgas brīvostas, AS "Rietumu banka" u.c. video vizītkartēm. Mājaslapas apmeklētājus interesējusi arī informācija par visu veidu tūrisma ceļojumiem un atpūtas iespējām, apraksti par Rīgu, ķīniešu žurnālistu kulinārie iespaidi, ieteikumi tūristiem, ziņas par iespējām iegūt Latvijas ieceļošanas vīzu u.c.

Sadarbībā ar "China Daily" izveidotā mājaslapa ir pirmā interneta vietne ar visaptverošu un bagātīgu informāciju par Latviju ķīniešu valodā.

"Latvija Ķīnā ir mazpazīstama valsts, taču ķīniešu interese par ceļošanas iespējām gadu no gada palielinās, tāpēc esmu gandarīta, ka, iesaistoties TAVA un uzņēmējiem, žurnālistiem tika piedāvāta piesātināta programma, kas veido pilnvērtīgu priekšstatu par Latviju un tās iespējām. Tūrisms ir pirmais solis uz valstu sekmīgu ekonomisko sadarbību, piesaistot investīcijas, veidojot kopuzņēmumus un vairojot labklājību," uzsvēra Latvijas vēstniece Ķīnā.

Nolūkā turpināt veiksmīgo sadarbību ar "China Daily" šovasar šīs mediju grupas žurnālisti atkal ieradīsies Rīgā, lai Ķīnas auditorijai atspoguļotu Vispārējos latviešu dziesmu un deju svētkus, turpinātu iepazīt Latvijas biznesa un investīciju vidi un veidotu video vizītkartes par nozīmīgiem kultūrvēstures objektiem Latvijā.

"China Daily" ir viens no lielākajiem Ķīnas laikrakstiem, un mājaslapu par Latviju tas izveidoja 2012.gada augusta sākumā.

Lai šo mājaslapu izveidotu, 2012.gada jūnija vidū Latvijā uzturējās pieci "China Daily" žurnālisti. "China Daily" žurnālistu vizīti Latvijā nodrošināja TAVA un "Latvijas-Ķīnas Biznesa padome", iesaistoties Liepājas un Cēsu pašvaldībām un Latvijas uzņēmumiem, kuri par savu stratēģisku mērķi izvirzījuši produkcijas vai pakalpojumu eksportu uz Ķīnu.

"China Daily" ir viena no lielākajām mediju grupām Ķīnā, kas dibināta pirms vairāk nekā 30 gadiem un pašlaik kā drukātajos, tā interneta izdevumos aptver auditoriju visā pasaulē - gan ASV un Eiropā, gan Ķīnā un citās Āzijas valstīs. Ķīnā "China Daily" ir viens no lielākajiem medijiem, kas publikācijas sagatavo gan ķīniešu, gan angļu valodā. Mediju grupas interneta portālu ik dienu apmeklē vismaz 30 miljoni interesentu.


Написать комментарий