Vakanču gadatirgus Rēzeknē pulcēja kuplu apmeklētāju skaitu

kadrs no video
kadrs no video

1. maijā, Darba svētkos, Rēzeknes Kultūras un atpūtas parkā Nodarbinātības valsts aģentūras organizēto Vakanču gadatirgu apmeklēja aptuveni 3000 cilvēku. Atšķirībā no citās Latvijas pilsētās jau notikušajiem 4 Vakanču gadatirgiem, šis bija brīvdabas pasākums.

 

NVA darbinieki un uzņēmēji ar darba meklētājiem tikās parka teritorijā speciāli ierīkotās teltīs.

Pasākumā piedalījās 24 darba devēji (SIA „Latgāze", Rēzeknes autobusu parks, SIA VIASAT, SIA „Bambals”, „Lāču leja”, SIA „Latgolys golds”, SIA „ATunja”, SIA „Latgales ziedi”, salons „Elīnas auto”, SIA „Galda spēļu fabrika”, aprūpētāju birojs „Uzticība”, SIA "Siguldas ogas", stādu audzētava „Sakstagals”, zemnieku saimniecības „Lukstiņmājas", „Annas”, „Ābeļkalns”, „Apkalnmājas”, „Akmeņi”, „Lazdukalns”, SIA „Daugavieši”, SIA „Eiromester”, SIA „VITO – GROUP”,  Valodu un kultūras centrs „Pasaule mūsu mājas”, Rēzeknes pilsētas pašvaldības iestāde „Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs”) no Rēzeknes, Rēzeknes novada, Viļāniem, Siguldas, Mālpils un Jēkabpils, piedāvājot vairāk nekā 200 brīvas darba vietas.

Darba devēji piedāvāja gan sezonas, gan pastāvīgu darbu laukstrādniekiem (ravētājiem, ogu lasītājiem, kartupeļu racējiem, fasētājiem), siltumnīcu strādniekiem, pārdošanas speciālistiem, pavāriem, viesmīļiem, virtuves strādniekiem, grāmatvežiem, tehnologiem, strādniekiem dzelzsbetona ražošanas cehā, autoatslēdzniekiem, autokrāsotājiem, pārdevējiem konsultantiem, pārstrādes ceha strādniekiem, aprūpētājām, šuvējām, mežstrādniekiem, jumiķiem, traktora vadītājam, datorgrafiķim, floristam.

Seši uzņēmēji jau šodien informēja NVA Rēzeknes filiāli, ka noteikti izvēlēsies sev darbiniekus no Vakanču gadatirgū sastaptajiem darba meklētājiem. Arī pārējie darba devēji ar gadatirgus norisi ir apmierināti, jo apmeklētāji bija pie visiem, un tagad vien jāpaiet laikam, lai apkopotu informāciju. Zemnieku saimniecībām strādnieki būs vajadzīgi tikai vasaras un rudens sezonā, taču jau tagad ir skaidrs, ka šogad labu darbinieku meklēšana, pateicoties Vakanču gadatirgū sastaptajiem cilvēkiem, būs daudz vienkāršāka.

Vakanču gadatirgus apmeklētāji interesējās arī par Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) sniegtajiem pakalpojumiem – par apmācību un nodarbinātības iespējām, par pakalpojumiem bezdarbniekiem, darba meklētājiem un darba devējiem, kā arī saņēma karjeras konsultācijas un informāciju, kā meklēt darbu plašākajā CV un vakanču datu bāzē Latvijā – NVA CV/Vakanču portālā. Eiropas nodarbinātības dienestu tīkla (EURES) speciālisti NVA stendā informēja par darba un dzīves apstākļiem, kā arī nodarbinātības iespējām Eiropas Savienības valstīs.

Turpat parkā tika rīkots pilsētā jau tradicionālais pavasara gadatirgus „Rasādu opluots 2013”, kur varēja iegādāties stādus, citus lauku labumus un amatniecības izstrādājumus. Rēzeknes iedzīvotājiem un pilsētas viesiem bija lieliska izdevība iegādāties dekoratīvo lapu krūmus, ziedu stādus, dažādus vīteņaugus un mūžzaļos augus.

Parka apmeklētājus priecēja un svētku sajūtu vēl vairāk pastiprināja profesionālais pūtēju orķestris „Rēzekne”, konkursa „Rēzeknes cālis’’ finālisti, deju kolektīvs un kapela „Dziga”, deju kolektīvs „Vadži”, bērnu deju kolektīvi „Dziguči” un folkloras kopa „Rūta”, Feimaņu pagasta jauniešu deju kolektīvs „Vīmyns”, folkloras draugu kopa un kapela „Vīteri, senjoru deju kolektīvs „Zelta atvasara”.

Nodarbinātības Valsts aģentūras Rēzeknes filiāle pateicas Rēzeknes pilsētas pašvaldībai, pilsētas kultūras darba organizētājiem par atbalstu un sapratni, palīdzot Vakanču gadatirgus organizēšanā.


Написать комментарий