EKOMĀKSLA Rēzeknē

7. maijā plkst. 16.00 Mākslas dienu kulminācijas pasākums „EKOmāksla” Rēzeknē norisināsies pilsētas centrā pie Kovšu ezera, šī gada moto ir VEIDO – PĀRVEIDO! Nu jau otro gadu pēc kārtas būs iespēja vērot arī uguns skulptūras, šogad uz ūdens!

Tradicionāli vakars sāksies ar gājienu no Mākslas skolas līdz Kovšu ezeram, ikviens ir aicināts izgatavot interesantu tērpu vai aksesuārus no otrreiz izmantojama materiāla un piedalīties gājienā. Gājiens no Mākslas skolas pa Brāļu Skrindu ielu virzīsies līdz Atbrīvošanas alejai un pa Atbrīvošanas aleju līdz Latgales un Brīvības ielas krustojumam, līdz ar to šajā ielas posmā apmēram 20-30 minūtes būs ierobežota satiksme, jo gājienu pavadīs ar policijas mašīnas.

Vakara gaitā būs iespēja piedalīties dažādās radošajās darbnīcās, vērot modes skati, deju priekšnesumus, iesaistīties sporta aktivitātēs, apskatīt Eko izstādi un iegādāties mākslas darbus izsolē.

Pagājušajā gadā īpašu apmeklētāju interesi un pozitīvas atsauksmes izraisīja uguns skulptūru šovs, arī šogad Mākslas dienu pasākums noslēgsies ar uguns skulptūrām uz ūdens.

Mākslas dienu pasākumu organizē pašvaldības aģentūra „Rēzeknes Kultūras un Tūrisma centrs” sadarbībā ar biedrību „Artistence”, Rēzeknes Augstskolas Dizaina un amatniecības katedru, Rēzeknes mākslas un dizaina vidusskolu, Austrumlatgales Profesionālo vidusskolu, Skolēnu interešu centru, Jauniešu atvērto centru „JACis”, Rēzeknes pilsētas Kultūras namu, „Kolonna Hotel Rēzekne” restorānu „Rozālija”.

PROGRAMMA:

16.00 Pulcēšanās pie Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas (Baznīcas iela 34a)

16.10 Gājiens no Mākslas skolas līdz Kovšu ezeram pūtēju orķestra pavadībā (pa Brāļu Skrindu ielu, pēc tam pa Atbrīvošanas aleju līdz ezeram)

16.40 Modes skate, deju kolektīva „Smile” (Lietuva) uzstāšanās

17.20 Radošās darbnīcas, muzicēšana un eko virtuve

    „3-D Papīrs” – papīra plastika
    „PET pudeļu reinkarnācija” – PET pudeļu transformēšana dizaina dekoros
    „Atkritumu šķirošana” – rotaļu veidā dalībnieki uzzinās par atkritumu šķirošanas principiem
    „EKO sporta spēļu meistarklase”
    „Matrjošku veidošana” (mazu lellīšu) no Actimel pudelītēm (vadīs JACis brīvprātīgā Lidija no Horvātijas);
    „Pavasara puķe no plastmasas pudelēm”;
    spēles „Angry birds” un „Trāpi!”;
    „Mākslas dienu karoga izgatavošanas darbnīca”;
    „Mūzikas instrumentu darbnīca” – mūzikas instrumentu izgatavošana no dabas materiāliem;
    „Zaķi neēd plastmasu” – instalācija no atkritumiem;
    Masku izgatavošanas darbnīca;
    Ielu vingrošanas darbnīca

No 17.00 darbojas

    „Nepieradinātā virtuve” – pankūkas uz akmeņiem, zāļu tējas, ugunskurā cepti kartupeļi un olas, pašcepta maize, dārzeņu un gaļas sautējums latgaliešu gaumē, „Rēzeknes sviestmaizes” u.c.
    Mākslas darbu tirdziņš

19.30 Mākslas darbu izsole

20.00 UGUNS skulptūras iedegšana uz ūdens


Написать комментарий