Sākusies Satiksmes drošības laukuma izveide pie Rēzeknes 5. Vidusskolas

foto: klass39.ru
foto: klass39.ru

Pērnā gada 1.aprīlī Rēzeknes pilsētas dome sāka īstenot projektu „Transporta sistēmas potenciāla pastiprināšana Igaunijas-Latvijas-Krievijas starptautiskas nozīmes transporta koridoros (ELRI-109 ESTLATRUS TRAFFIC), informē Rēzeknes pašvaldība.

Projekta vispārējais mērķis ir sekmēt pierobežu teritoriju atbilstību satiksmes drošības pasākumiem, uzlabojot satiksmes drošību, ielu un ceļu infrastruktūru un īstenojot kopējus satiksmes drošības pasākumus. Projekta vadošais partneris ir Eiroreģiona „Ezeru zeme” Latvijas birojs. Projektā ir iesaistīti 6 partneri Latvijā – Kārsavas, Krāslavas, Preiļu, Ludzas un Viļānu novada domes, Rēzeknes pilsētas dome, 5 partneri Krievijā – nevalstiskā organizācija „Lake Peipsi Project”, Pleskavas, Krasnogorodskoye, Pytalovo un Pechory rajonu administrācijas, un 2 partneri Igaunijā – Voru un Tartu pilsētu pašvaldības.

Pie 5. vidusskolas, projekta „Transporta sistēmas potenciāla pastiprināšana Igaunijas-Latvijas-Krievijas starptautiskas nozīmes transporta koridoros (ELRI-109 ESTLATRUS TRAFFIC)” ietvaros notiek satiksmes drošības apmācības parka izveides darbi. Laukuma izveidi veic firma SIA „Ceļi un tilti”. Darbi rit pilnā sparā un paredzētais laiks, kad laukums tiks nodots ir 15. maijs. Pavisam drīz  velobraucēji demonstrēs braukšanas prasmes ar jaunajiem velosipēdiem un  projektā iegādāto satiksmes drošības laukumu aprīkojumu.

Tāpat aktivitātes ietvaros šī gada 25. aprīlī notika satiksmes dalībnieku atlases sacensības „Drošais ritenis”. Sacensībās piedalījās 2001., 2002., 2003.gadā dzimuši bērni, kopā sešas komandas - katrā komandā 6 dalībnieki (3 zēni un 3 meitenes).

Sacensību uzvarētāji pārstāvēs Rēzeknes pilsētu starptautiskajās jauno riteņbraucēju sacensībās, kas 16. maijā notiks Rēzeknē. Pasākumā piedalīsies Latvijas, Krievijas un Igaunijas komandas.

Projekta vadošais partneris ir Eiroreģiona „Ezeru zeme” Latvijas birojs. Projektā ir iesaistīti 6 partneri Latvijā – Kārsavas, Krāslavas, Preiļu, Ludzas un Viļānu novada domes, Rēzeknes pilsētas dome, 5 partneri Krievijā – nevalstiskā organizācija „Lake Peipsi Project”, Pleskavas, Krasnogorodskoye, Pytalovo un Pechory rajonu administrācijas, un 2 partneri Igaunijā – Voru un Tartu pilsētu pašvaldības.

Projekta „Transporta sistēmas potenciāla pastiprināšana Igaunijas-Latvijas-Krievijas starptautiskas nozīmes transporta koridoros (ESTLATRUS TRAFFIC)” īstenošanas laiks ir no 2012. gada 2. aprīļa līdz 2014. gada 31. martam. Projekta kopējais budžets ir 1 876 570 eiro (1 318 853,40 lati), Rēzeknes pilsētas domes projekta budžets ir 67 069 eiro (47 136,36 lati), tajā skaitā Eiropas Kaimiņattiecību un partnerības instrumenta līdzfinansējums 90% jeb 60 362 eiro (42 422,66 lati), Latvijas nacionālais līdzfinansējums 10% jeb 6706,90 eiro (4713,64 lati).

Šis dokuments tika izveidots ar „Igaunijas-Latvijas-Krievijas Pārrobežu sadarbības programmas Eiropas Kaimiņattiecību un partnerības instrumenta ietvaros 2007-2013” finansiālu atbalstu. Par šī dokumenta saturu pilnībā atbild Rēzeknes pilsētas dome un tas neatspoguļo programmā iesaistīto valstu un Eiropas Savienības oficiālo viedokli.

Igaunijas-Latvijas-Krievijas Pārrobežu sadarbības programma Eiropas kaimiņattiecību un partnerības instrumenta ietvaros 2007-2013 finansiāli atbalsta kopīgus pārrobežu attīstības pasākumus, lai uzlabotu reģiona konkurētspēju, izmantojot tā potenciālu un izdevīgo atrašanās vietu krustcelēs starp ES un Krievijas Federāciju.

Programmas mājaslapa: www.estlatrus.eu.


Написать комментарий