Kūlas ugunsgrēkā sadeg elektrolīniju balsti Ogres un Daugavpils novadā

foto: kerch.fm
foto: kerch.fm

Šonedēļ pērnās zāles dedzināšanas rezultātā sadeguši elektrolīniju balsti Ogres novada Taurupes pagastā un Daugavpils novada Biķernieku pagastā, nodarot postījumus AS "Sadales tīkls" saimniecībai un izraisot elektroapgādes pārtraukumu vairākiem desmitiem mājsaimniecību, kā arī radot bīstamu situāciju apkārtējiem iedzīvotājiem, ziņo "Nozare.lv".

Kā informē "Sadales tīkls", Daugavpils novada Biķernieku pagastā kūlas ugunsgrēkā sadega vidējā sprieguma A-veida balsts, atslēdzot divus transformatora punktus un traucējot elektroapgādi ne tikai Biķernieku pagastā, bet arī tuvējo kaimiņu Višķu un Ambeļu pagastu mājsaimniecībām.

Bojājuma lokalizēšanā un elektroapgādes atjaunošanā bija jāpiesaista divas elektromontieru brigādes. Ogres novada Taurenes pagastā kūlas ugunsgrēks operatīvi tika nodzēsts, rezultātā balsts tika daļēji bojāts, skaidro uzņēmumā.

"Sadales tīkls" atgādina par drošību, uzturoties elektrolīniju tuvumā. Apdeguši līniju balsti, pat ja tie ir tikai daļēji bojāti, ir ļoti bīstami, jo samazinās balstu noturīgums, tie var lūzt un gāzties, apdraudot iedzīvotāju drošību. Elektrolīnijas balstam sadegot, vads nonāk uz zemes, radot bīstamu situāciju gan glābējiem, gan apkārtējai sabiedrībai. Turklāt līdztekus elektrotīklu un vides bojājumiem dedzināšana pakļauj briesmām arī bērnus.

Pērnās zāles ugunsgrēkos cietušo balstu un līniju nomaiņa, kas prasa gan laiku, gan specializētās tehnikas izmantošanu, traucē "Sadales tīkla" elektromontieriem veikt ieplānotos elektrotīklu attīstības un ekspluatācijas darbus.

AS "Sadales tīkls" aicina iedzīvotājus ievērot maksimālu piesardzību un, ja pamanīts kūlas ugunsgrēks, it īpaši elektroapgādes iekārtu tuvumā, par to pēc iespējas drīzāk ziņot Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam - 112, kā arī zvanīt uz "Sadales tīkla" klientu servisa bojājumu pieteikšanas tālruni 80200404.


Написать комментарий