Latvijas stikla mākslinieki radījuši pasaulē pirmo stikla velosipēdu

Publicitātes foto no vietnes www.facebook.com/angelglassdesign/
Publicitātes foto no vietnes facebook.com

Latvijas stikla mākslinieki - "an&angel" radošais direktors Artis Nīmanis un stikla mākslinieks Gatis Vasiļjevs - radījuši pasaulē pirmo stikla velosipēdu, informē "an&angel" sabiedrisko attiecību pārstāve Regīna Ikala.

Velosipēdā trauslais materiāls - stikls - ir savienots ar kustību un ātrumu, un tas rezultējies vīriešu stikla divritenī. Velosipēda kopējais svars ir 21 kilograms, bet stikla detaļas sver 13 kilogramus. Šāds divritenis spēj noturēt līdz pat 90 kilogramus smagu braucēju.

Divritenis rudenī tiks demonstrēts plašākai publikai starptautiskā dizaina izstādē "Maison&objet" Parīzē, kā arī kalpos par prototipu nākamajiem stikla velosipēdu modeļiem. Patlaban divritenis atrodas Andrejsalas radošajā inkubatorā.

"Ideja par velosipēdu mums radās pagājušā gada rudenī, un radīšanas process aizņēma sešus mēnešus. Šāda velosipēda radīšana mums bija jauns izaicinājums - bija iespēja būt pirmajiem pasaulē, kas realizē šādu pārdrošu ideju, kas rezultējās funkcionālā, turklāt mobilā stikla dizaina priekšmetā. Lai gan pirmo velosipēda modeli laika gaitā plānojam pilnveidot, esam gandarīti par iegūto rezultātu," stāsta an&angel" radošais direktors Nīmanis.

Stikla ritenis tik tikko pirmo reizi izmēģināts – šaurā draugu un kolēģu lokā Andrejsalā pārbaudīts, ka spēj noturēt 90 kg smagu vīru un braukšanai ir derīgs. "Nemaz neticējām, ka var braukt," žurnālam "Sestdiena" atzīst viens no meistardarba autoriem.

Velosipēds sver 21 kg, no tām 13 kg sver stikla detaļas. Stikla braucamrīks esot viegli vadāms, lai gan izvēlētā materiāla dēļ tam ir arī sava specifika –sacensībām velosipēdu izmantot nevarēs, raksta žurnāls.

"an&angel" ir Latvijā radies inovatīva un funkcionāla stikla dizaina priekšmetu zīmols, kuru 2004.gadā radīja stikla mākslinieks Artis Nīmanis un kurus ražo SIA "Angel Glass Design".

"an&angel" radītie stikla dizaina objekti apvieno dizainu, praktisku pielietojamību un eksperimentālu jaunradi. "an&angel" kristāla un stikla trauku kolekcijas ir estētiski minimālistiskas, funkcionālas, bet ar savu individuālo raksturu.


Написать комментарий