Konkurss par angļu valodas lietošanu visnegaidītākajās vietās piesaistījis nelielu interesentu skaitu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pirms mēneša Latgales Centrālās bibliotēkas ASV Informācijas centrs paziņoja par neparastās akcijas sākumu – aprīļa garumā katrs angļu valodas pratējs varēja piedalīties konkursā „Locate a Poem”, kas bija rīkots sakarā ar aprīlī ASV svinēto Nacionālo Dzejas Mēnesi.

Lai piedalītos konkursā, vajadzēja ievietot sava iemīļotākā dzejoļa angļu valodā rindiņu vai tā autora vārdu visnegaidītākajā vietā, piemēram, uzrakstīt rindiņu mežā, izmantojot dabas materiālus, vai uzrakstīt ar krēmu uz tortes un nofotografēt rezultātu, nosūtot to uz norādīto e-pastu.

ASV Informācijas centra koordinatore Natālija Oševerova pastāstīja portālam Gorod.lv, ka konkurss piesaistīja nelielu interesentu skaitu. Tikai 7 cilvēki izteica vēlēšanos iesaistīties akcijā, tomēr konkursa ietvaros iesniegti darbi pārsteidz ar radošo pieeju un fantāzijas lidojumu.

Pēc akcijas rīkotājas vārdiem, konkursā piedalījās pilsētas skolu skolēnu un dzejoļa rindiņas angļu valodā populārākās ievietošanas vietas bija dabas objekti un mežs. Viens no konkursa darbiem ir īsta fotoglezna, kas tika radīta no krāsainā papīra, polietilēna, kartona un dabas materiāliem.

„Neskatoties uz iesniegto darbu nelielu skaitu, izvēlēties vienu uzvarētāju būs grūti”, uzskata N.Oševerova.

Labākā un oriģinālākā darba autora apbalvošana notiks LCB 7.maijā, savukārt visi iesniegtie darbi apskatāmi sociālajos tīklos un Centra mājas lapā.

Jāatzīmē, ka Amerikāņu Dzejnieku Akadēmija aizsāka Nacionālā Dzejas Mēneša svinēšanas tradīciju 90.gadu beigās un kopš tā laika Dzejas Mēnesis ir kļuvis par vienu no ievērojamākajiem literārajiem notikumiem pasaulē. Toreiz dzejnieki organizēja neparastu akciju, lai piesaistītu cilvēku uzmanību dzejai: atstāja dzejoļu krājumus visdažādākās vietās, piemēram, autobusu pieturās, kafejnīcās uz galdiņiem utt.


Написать комментарий