Deputāte I.Laizāne: Manuprāt, jautājums par autoceļu stāvokli Latgalē tiks aktualizēts visaugstākajā līmenī

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Aprīļa sākumā biedrības „Latvijas Ceļu būvētājs” priekšsēdētājs Andris Bērziņš ierosināja Saeimas deputātiem pabraukāt pa valsts autoceļiem, lai personīgi novērtētu to stāvokli.

Šī doma deputātus ne īpaši ieinteresēja. Tikai daži no viņiem nolēma uz laiku atstāt deputāta krēslu un doties ceļojumā. Drosminieku vidū bija arī deputāti no Latgales – Inese Laizāne un Juris Viļums.

Inese Laizāne pastāstīja portālam Gorod.lv, ka braucienu laikā novērotais viņai nebija pārsteigums.

„Mūsu autoceļu stāvokli izjutu ik nedēļu: katru piektdienu, sestdienu vai svētdienu braucu uz Daugavpili.

Mūsu braucienu mērķis nebija tikai autoceļu stāvokļa apsekošana, tāpat ir skaidrs, ka tiem nepieciešams remonts. Vēlējāmies noskaidrot esošos standartus, mūsu autoceļu ieklāšanas tehnoloģiju un iemeslu, kāpēc tie tik ātri tiek bojāti. Mēs saņēmām atbildes uz visiem jautājumiem.

Izrādās, ka autoceļu ieklāšanas tehnoloģiju Latvijai savulaik uzdāvināja zviedri. Tikai mūsu valstī neņēma vērā dažas īpatnības, jo viņiem ir pavisam cits pamats – klintis. Tagad esam saskārušies ar birokrātijas augļiem: pagaidām tehnoloģiju nevar mainīt, ceļi tiek bojāti, kas ir mūsu valsts savdabīgā vizītkarte. Ko par valsti domās tūristi, kuri „izbaudīs” mūsu autoceļu stāvokli?

Pateicoties šiem braucieniem, ceram, ka jautājums par autoceļu stāvokli un to remontdarbiem tiks aktualizēts visaugstākajā līmenī. Jāsaka, ka pēdējā laikā Satiksmes ministrija, kuras pārziņā ir mūsu autoceļi, nodarbojās tikai ar ostām un dzelzceļu. Ceram, ka šī akcija nebūs veltīga, ceram uz rezultātiem”, ir pārliecināta deputāte I.Laizāne.
Latgalē deputāti apsekoja autoceļus maršrutā Rīga – Jēkabpils – Līvāni – Steki – Rudzāti – Preiļi – Viļāni – Jēkabpils – Koknese – Tīnūži, kas tika izstrādāts tā, lai deputāti redzētu dažādas kvalitātes autoceļus.
 


Написать комментарий