Vēstule: Vai bērnudārzi ir tiesīgi nebrīdināt, ka grupā izsludināta karantīna?

foto: gorod.lv
foto: gorod.lv

Portāla Gorod.lv redakcijā vērsās viena no mūsu lasītājam, kura interesējas, vai pirmsskolas izglītības iestādes administrācija vai grupas audzinātājas ir tiesīgas nebrīdināt vecākus, ka grupā izsludināta karantīna, it īpaši laikā, kad pilsētā vērojama gripas vai rota vīrusa epidēmija.

Divu bērnu māte paskaidroja, ka ir saskārusies ar situāciju, kurā viņa netika informēta par to, ka sakarā ar rota vīrusu grupā izziņota karantīna, un viņas bērni turpināja apmeklēt pirmsskolas izglītības iestādi. Viņa esot uzzinājusi par karantīnu tikai tad, kad viņas bērns arī saslima.

Pamatojoties uz saņemto informāciju, portāls Gorod.lv griezās pēc paskaidrojumiem pie Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības iestādes veselības jautājumu koordinatora Ruslana Bespjatija.

R.Bespjatijs paskaidroja, ka karantīnas izsludināšanas gadījumā pie grupas ieejas un izejas tiek ievietos sludinājums, kurā ietverta informācija par karantīna termiņu un slimības nosaukumu. Tāpat vecāku informēšanas procesā jāpiedalās audzinātājiem un medmāsai, kuriem karantīna laikā katru dienu jājautā vecākiem vai bērniem par bērnu pašsajūtu, vai nav konstatēti slimības simptomi.

Ja grupā izsludināta karantīna, pirmsskolas izglītības iestādes vai grupas informācijas stendā jābūt informācijai par to, kādiem simptomiem būtu jāpievērš uzmanība un kādi profilakses pasākumi ir ieteicami.

R.Bespjatijs atzīmēja, ka speciālisti seko šo prasību ievērošanai, un pārbaužu laikā (kuras martā un aprīlī bija daudz biežākas) netika konstatēti ar informācijas ziņošanu saistītie pārkāpumi. Veselības jautājumu koordinators atzīmēja, ka, ņemot vērā lasītājas vēstuli, šim jautājumam tiks pievērsta lielāka uzmanība.


Написать комментарий