Liepājas metalurgs atkal ražo

foto: rus.db.lv
foto: rus.db.lv

A/s Liepājas metalurgs (LM) 7. maijā atsākta ražošana gan tēraudkausēšanas, gan velmēšanas cehā
.

«Kāds būs darba režīms maijā, pagaidām nav zināms. Taču 7., 8. un 9. maijā plānota ražošana,» DB apliecināja metalurgu arodbiedrības līderis Jānis Grava. Pēdējā mēneša laikā tikai ap 30 darbinieku pārtraukuši darba attiecības uz vienošanās pamata, saņemot kompensāciju. Vēl aptuveni 20 par šādu iespēju domā, sacīja J. Grava. Tomēr vairākums uzņēmuma darbinieku cer, ka gan kreditoru kluba, gan valdības, gan akcionāru rīcība ir vērsta uz ražošanas turpināšanu ilgtermiņā un metalurģijas nozares saglabāšanu valstī. Šādu scenāriju teic atbalstām arī ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts.


No uzņēmuma puses «labs signāls» ir bijis tas, ka LM saviem spēkiem spēja segt kredītprocentu maksājumu. Tas ļāvis uzturēt konstruktīvas attiecības ar kredītdevēju – Itālijas banku UniCredit S.p.A, ar kuru plānots turpināt sarunas par kredīta pamatsummas maksājumu atlikšanu. Tāpat lēmums atsākt ražošanu 7. maijā uzskatāms par pozitīvu faktu, DB atzina ministrs. Pēc viņa teiktā, kreditoru kluba piedāvājums LM akcionāriem nepārprotami ir vērsts uz ražošanas turpināšanu uzņēmumā.

Jau vēstīts, ka Liepājas metalurga kreditori piedāvā uzņēmuma lielākajiem akcionāriem – Sergejam Zaharjinam, Iļjam Segalam un Kirovam Lipmanam – pārdot sev piederošās (kopā 93%) Liepājas metalurga akcijas uzņēmuma lielākajiem kreditoriem vai to norādītajām personām par vienu latu katram no pārdevējiem. Uzņēmuma lielākie kreditori ir a/s Latvenergo, a/s Citadele banka, a/s SEB banka, tērauda tirdzniecības uzņēmums Stemcor un Valsts kase.


Написать комментарий