Pasažieru pārvadātāji bloķēs ceļus, ja netiks segti zaudējumi

foto: gorod.lv
foto: gorod.lv

Pasažieru pārvadātāji 17. maijā bloķēs ceļus, ja netiks segti aptuveni 500 tūkst. Ls zaudējumi.

Ja līdz 15. maijam netiks segti visi zaudējumi vietējiem reģionālajiem pāradātājiem par šogad sniegtajiem pakapojumiem, 17. maijā tiks rīkota akcija Samaksu par padarīto darbu, kurā piedalīsies vietējie reģionālie pārvadātāji, bloķējot atsevišķus ceļa posmus.

Šādu lēmumu pieņēmusi Latvijas Autoostu un reģionālo pārvadātāju asociācijas (LARPA) biedru sapulce, jo secināts, ka pārvadātājiem trūkst līdzekļu, lai norēķinātos ar piegādātājiem, izmaksātu algas, un jau maijā pastāv reāli draudi pārvadājumu nodrošināšanai. Uzņēmumiem joprojām nav apmaksāts arī aptuveni 803 tūkst. Ls lielais parāds par pakalpojumu sniegšanu pērn.

Ja līdz 15. datumam šā gada zaudējumi netiks segti, iegrimsim vēl dziļākos parādos, atzīst SIA Migar valdes loceklis Uldis Valters, piebilstot, ka līdz mēneša vidum uzņēmums spēs darboties, ja vien kāds piegādātājs «neņems pie rīkles». DB jau rakstījis, ka Zemgales plānošanas reģions (PR) pērn palicis kompānijai parādā ap 50 tūkst. Ls. Migar šogad mēnesī saņem ap 23 tūkst. Ls, bet būtu nepieciešami 30 tūkst. Ls, lai uzņēmums varētu normāli funkcionēt. Migar ir gatavs akcijām, taču jautājums ir, pret ko tās rīkot, jo formāli līgums ir slēgts ar PR.


Написать комментарий