Sinoptiķi prognozē, ka 9.maijā Daugavpilī būs karstākā nedēļas diena

foto: gorod.lv
foto: gorod.lv

Sinoptiķi prognozē, ka šonedēļ Daugavpilī gaidāms saulains un silts laiks. No dienvidiem valstij tuvojas anticiklons, kura ietekmē būs ne tikai saulains un karsts laiks, bet gaidāms arī stiprs lietus un pirmais pērkona negaiss.

Gaisa temperatūra pakāpeniski paaugstināsies, un otrdien, 7.maijā, mūsu pilsētā būs +21...+23 grādi.

Saskaņā ar meteorologu datiem, siltākā nedēļas diena būs 9.maijā – Uzvaras dienā, kad gaiss Daugavpilī iesils līdz +27 grādiem. Piektdien, 10.maijā, iespējams, gaidāms pērkona negaiss, stiprs lietus un krusa, kā arī spēcīgs brāzmains vējš.

Tomēr nedēļas nogalē no rietumiem ieplūdīs aukstas gaisa masas, tādēļ brīvdienās mūsu pilsētā būs tikai +16...+18 grādi dienā un +4...+9 grādi naktī. Gandrīz visa valsts teritorija nonāks ciklona ietekmē, tādēļ gaidāms mākoņains laiks ar nokrišņiem.

Tāpat sakarā ar karstāka laika iestāšanos Latvijā paaugstinājusies ultravioletās radiācijas intensitāte. Kopš pirmdienas, 6.maija, saistībā ar ozona slāņa samazināšanos Latvijā reģistrēta augstāka Saules ultravioletā radiācija, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Neskatoties uz to, ka nelielas ultravioleta devas ir nepieciešamas, īpaši saulainajās dienās netiek rekomendēts atrasties zem saules tiešajiem stariem no plkst.12:00 līdz 15:00. Šajās dienās cilvēki ar īpaši jutīgu ādu, dienas vidū atrodoties saulē, apdegumus uz atklātām ķermeņa daļām var iegūt 20-30 minūšu laikā, tādēļ mediķi iesaka lietot pretapdeguma līdzekļus, neaizmirst par saulesbrillēm un ilgstoši neuzturēties saulē.

 


Написать комментарий