V.Kezika: TIC pārcelšanā ir savi plusi, bet tas nav steidzams jautājums

foto: gorod.lv
foto: gorod.lv

Pilsētas vadība jau sen izteikusi domu par Daugavpils novada Tūrisma informācijas centra (TIC) pārcelšanu viesnīcas Park Hotel Latgola telpās, tomēr pagaidām tas nav noticis.

Sakarā ar to, ka šajā jautājumā jāvienojas abām pusēm – gan pilsētas, gan novada pašvaldībai, portāla Gorod.lv korespondente griezās pēc komentāriem pie Daugavpils novada domes izpilddirektores Vandas Kezikas.

V.Kezika atzina, ka TIC pārcelšanā ir savi plusi. Galvenais no tiem – pilsētā ieradušies tūristi varētu daudz plašāk izmantot Centra iespējas.

Tomēr varētu rasties arī savi trūkumi. TIC telpas tiek izmantotas ne tikai klientu apkalpošanai, bet tur atrodas arī noliktavas telpas, kas noteikti apgrūtinās Centra pārvākšanos. Kā vēl viens arguments tika minēts tas, ka viesnīca un TIC atrodas blakus, tādēļ tūristi bez problēmām var to atrast. Kā arī pašreizējas TIC telpas pieder novada pašvaldībai, savukārt viesnīca ir privātsektors.

Pēc V.Kezikas domām, Centra pārcelšana nav aktuāls jautājums, tiesa, jāapsver iespēja izveidot TIC filiāli viesnīcā Park Hotel Latgola, lai viesi varētu saņemt piedāvājumus vienā vietā.

V.Kezika atzīmēja, ka TIC pārcelšana nav steidzams jautājums, turklāt Daugavpils novada pašvaldības 2013.gada budžetā šim mērķim līdzekļi neesot paredzēti.


Написать комментарий