Pļaviņās plūdu radītās izmaksas zemākas nekā lēsts iepriekš, Ogrē – vairāk nekā 800 tūkstoši latu

foto: gorod.lv
foto: gorod.lv

Ogres novadā plūdos cietuši ap 120 mājokļi un provizoriskie aprēķini liecina, ka paredzēto pabalstu izmaksām novada pašvaldībai būs jāizlieto 87,5 tūkstoši latu, kas ir 70% no kopējās zaudējumu summas.

Valdība sola kompensēt pašvaldībai pusi no pabalstiem izmaksātās naudas, portālam db.lv pastāstīja Ogres novada pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Nikolajs Sapožņikovs.

Viņš gan norādīja, ka zaudējumu aprēķināšana vēl ir procesā un šobrīd notiek postījumu novērtēšana privātajos īpašumos.

Aplēses liecina, ka plūdu seku likvidēšanai, piemēram, ielu sakārtošanai, atkritumu izvešanai un citiem darbiem plūdu skartajās teritorijās no pašvaldības budžeta jau ir izlietoti vairāk nekā 20 tūkstoši latu, un kopumā būs vajadzīgi aptuveni 41 tūkstotis latu.

Savukārt pašvaldības īpašumu sakārtošanai bez iepriekšminētajiem izdevumiem ievērojamas summas nāksies izlietot dambja rekonstrukcijai atbilstoši hidrotehnisko būvju prasībām, un tas varētu izmaksāt vismaz ap pusmiljonu latu, saka N. Sapožņikovs. Komunikāciju tilta balstu remontam būs nepieciešami apmēram 86 tūkstoši latu, bet Ogres upes gultnes tīrīšana virs Ogres HES varētu izmaksāt 96 tūkstošus latu.

Pļaviņu novada domes sabiedrisko attiecību un informācijas vadības speciālists Jānis Peņģerots norādīja, ka pašlaik tiek gatavots pieprasījums valdībai, bet aptuvenās aplēses liecina, ka plūdu radītās izmaksas ir 150 tūkstoši latu pašvaldības iestādēm un 200 tūkstoši privātpersonām, bet patlaban tiek sagatavots pieprasījums valdībai, un šie skaitļi var mainīties un tikt precizēti. Jāpiebilst, ka izmaksas ir mazākas, nekā sākotnēji prognozētie 500 tūkstoši latu.

Savukārt Daugavpilī plūdu radītās izmaksas tiek vēl rēķinātas.


Написать комментарий