Koncerts „Saksofona mūzika Daugavpils novadā” Daugavpils novada Kultūras centrā

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Naujenes Mūzikas un mākslas skolas direktors Spodris Kačāns paziņoja portālam Gorod.lv, ka 8.maijā Daugavpils novada Kultūras centrā notiks koncerts „Saksofona mūzika Daugavpils novadā”.

Pēc S.Kačāna vārdiem, tas būs interesants un aizraujošs pasākums, jo tā gaitā uzstāsies saksofonu kvartets un saksofonists Pāvels Čornijs no Naujenes, saksofonu ansamblis no Krāslavas un saksofonists Rišards Žolendzievski noVroclavas.

Jāatzīmē, ka Rišards Žolendzievski ir Bernes Mākslas Universitātes saksofona klases absolvents. Viņš mācījās un izzināja saksofona spēles noslēpumus pie pasaules līmeņa saksofonistiem: Christian Roellinger, Iwan Roth, Markuss Weiss, John-Edward Kelly. Pēc vairāk nekā 20 gadu didaktiskās un artistiskās darbības Šveicē, viņš atgriežas Polijā, kur šobrīd pasniedz studentiem klasiskā saksofona spēli un kamermūziku Karola Lipinska Mūzikas Akadēmijā Vroclavā.

Naujenes Mūzikas un mākslas skolas direktors atzīmēja, ka tas esot liels gods, ka slavenais mūziķis, kurš uzstājās daudzos Eiropas mūzikas centros un populārās koncertzālēs Eiropā un strādāja ar daudziem pazīstamiem instrumentālistiem, komponistiem un diriģentiem: J. C. Bahner, A. Csollany, V. Kiradjievs, R. Kurdybacha, J. van der Linden, Ch. Maurer, C. Michàns, H. Pousseur, G. Preinfalk, I. Roth, P. Rojeks, J. Ropskis, V. Runchak, C. Schuldt, S. Skrovačevskis, D. Terzakis, O. Vrhovniks, M. Verpulevskis, K. Zahnder, rīt, plkst.18:00, uzstāsies Daugavpils novada Kultūras centrā. Visi interesenti tiek aicināti apmeklēt koncertu.


Написать комментарий