Daugavpils pilsētas pašvaldības vēlēšanās pirmais būs partiju apvienības „Saskaņas centrs” saraksts

foto: gorod.lv
foto: gorod.lv

Otrdien, 7.maijā, Daugavpils pilsētas domē notika izloze, kuras gaitā tika noteikts, kādā secībā tiks salikti partiju saraksti gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās.

Izlozes gaitā Daugavpils pilsētas vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Raimonds Tukišs nosauca partiju apvienību, kuras pārstāvis izvēlējās aploksni ar numuru, parādīja to un reģistrēja pie sekretāres.
Daugavpils pilsētas pašvaldības vēlēšanās 2013.gada 1.jūnijā piedalīsies 183 deputātu kandidāti no 11 sarakstiem. Izlozes rezultātā Daugavpilī, tāpat kā Rīgā, pirmais būs „Saskaņas centrs”.

Otrais numurs ticis partiju apvienībai „Vienotība”, trešais – „Zaļo un Zemnieku savienība”, ceturtais numurs ir partijai „Daugavpils atdzimšana”.

Piektā būs politiskā organizācija „Attīstības partija”. Partijas „Sociālā Taisnīguma partija” un „Tautas kontrole” ieguva sesto numuru. Septītā būs partija „Alternative”, astotais numurs ticis  „Latgales partijai”.

Partija „Daugavpils-mana pilsēta” būs devītā, bet apvienība „Mūsu partija” un „Reformu partija” ir pēdējās (vienpadsmitās) sarakstā.

Izlozē nepiedalījās partijas „Par Dzimto Valodu!” pārstāvji, bet saskaņā ar likumu viņu vietā arī izvēlējās aploksni, šī partija būs desmitā.

Atgādināsim, ka saskaņā ar grozījumiem Likumā par pašvaldību vēlēšanām tika atcelta kārtība, kad partijas numurs bija atkarīgs no deputātu kandidātu sarakstu iesniegšanas secības.

Sākotnēji tika plānots, ka deputātu kandidātu sarakstu secība, kura tiks ievērota vēlēšanu dienā, tiks izlozēta 7 dienas pirms vēlēšanām, tomēr tika nolemts paātrināt šo procesu.

 



Написать комментарий