Daugavpils pilsētas un novada darba devēji izrāda interesi par NVA programmām

foto: gorod.lv
foto: gorod.lv

Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) Daugavpils filiāles koordinējošā eksperte Santa Kudeiko paziņoja portālam Gorod.lv, ka rīt, 8.maijā, notiks Aktīvo nodarbinātības pasākumu īstenotāju izvēles komisijas sēde, kurā tiks izvēlēti darba devēji, kuriem tiks piešķirts valsts līdzfinansējums darba vietu izveidei ESF projekta „Pasākumi noteiktām personu grupām” ietvaros.

S.Kudeiko paskaidroja, ka darba devējiem valsts līdzfinansētajās darba vietās jānodarbina tie NVA mērķa grupu bezdarbnieki, kuriem iepriekšējos 6 mēnešus nav bijis regulāri apmaksāts darbs, kuriem nav vispārējā vidējā izglītība vai profesionālā kvalifikācija, kuri vieni paši rūpējas par vienu vai vairākiem apgādājamajiem, kuri ir vecāki par 50 gadiem, kā arī mazākumtautību bezdarbnieki, kuriem jānostiprina valsts valodas zināšanas, profesionālās iemaņas vai pieredze, lai palielinātu savas iespējas iegūt pastāvīgu darbu.

Jāatzīmē, ka programmā var piedalīties darba devēji – komersanti, izņemot ārstniecības iestādes, kā arī izglītības iestādes, kuru pamatuzdevums ir izglītības programmu īstenošana.

Pēc S.Kudeiko vārdiem, šogad šajā pasākumā piedalījās 46 darba devēji, tomēr NVA plāno līdzfinansēt vēl 55 komersantus. Jāatzīmē, ka pašlaik saņemti 9 pieteikumi, tomēr, pēc koordinējošās ekspertes vārdiem, visdrīzāk, ka rīt tiks izskatīti 15 darba devēju pieteikumi.
 


Написать комментарий