Ķīnā par nekvalitatīvās preces reklāmu sodīs ar brīvības atņemšanas sodu

foto: blogs.ft.com
foto: blogs.ft.com

Ķīnas valdība nolēma sodīt nekvalitatīvu pārtikas produktu izplatītājus, ziņo portāls advertology.ru. Pēdējo gadu laikā tiek izstrādāti jauni kvalitātes standarti, taču ražotāji tam neseko, tāpēc valsts valdība nolēma sodīt nepaklausīgos ražotājus.

Pašlaik par tāda veida likumpārkāpumiem tiek paredzēts brīvības atņemšanas sods no 3-10 gadiem, sola šo sodu palielināt.

Sodīs visus apgalvoja Tautas tiesas priekšsēdētājs Suņ Cuņguns. Sodīs pat tos, kuri no pirmā acu uzmetiena nav saistīti ar produkciju, tas ir, televīzijas un estrādes aktieri, kuri reklamē nekvalitatīvu produkciju. Galvenais mērķis ir sodīt ražotājus, kuri pārdot nekvalitatīvus pārtikas produktus. Sods būs piemērots ne tikai iz vietējiem aktieriem, bet arī aktieriem no ārzemēm, kuri piedalās produkcijas reklamēšanā.

Ķīnas tiesībsargājošo iestāžu darbinieki ir pārliecināti, ka katram ir jāatbild par nodarīto un ārzemju aktieri nav izņēmums, jo daudzi tic zvaigznēm, tai skaitā arī reklāmas sfērā.

Pie tam, šādā gadījumā pie kriminālatbildības tiks saukti reklāmas aģenti, menedžeri – citiem vārdiem sakot, visi tie, kas nodarbojas ar nekvalitatīvas preces virzīšanu tirgū.

Par tik cietsirdīga atgadījuma iemeslu kalpoja ražošanas drošības noteikumu neievērošanas statistika, kuru publicēja Augstākā tiesa. Pagājušajā gadā noziedzīgo lietu skaits ir izaudzis divas reizes, salīdzinājumā ar 2011.gadu, bet notiesāto skaits par šādiem noziegumiem ir audzis 2,5 reizes, kopumā 3 gadu laikā dažādi brīvības atņemšanas sodi tika piespriesti 2088 cilvēkiem.

Ne mazāk šausmīga aina ir arī šogad. Trīs mēnešus ilgas kompānijas darbības rezultātā tika aizturēti 904 cilvēki, kas pārkāpa noteikumus gaļas produktu ražošanas procesā. Policijai izdevās atklāt 400 šādus gadījumus, un tika konfiscēts 20 tūkstoši tonnas gaļas. Dažāda veida noziegumi – sākot ar nepareizu uzglabāšanu, beidzot ar žurku gaļas izmantošanu pusfabrikātu ražošanā. Nereti ir arī gadījumi, kad tirgo beigtu dzīvnieku gaļu, kura pateicoties ķīmiskiem līdzekļiem guva pievilcīgu izskatu. Pēc policijas datiem, šādas nelikumīgas darbības peļņa bija lielāka nekā 1,6 miljoni dolāru.

Diemžēl mūsdienu Ķīnai tas viss šķiet ierasti. Pagājušā gada martā, policija aizturēja bandu, kas vāca beigtus dzīvniekus un vēlāk pārdeva to gaļu tirgū un nelielos veikalos. Noziedzīgās grupas vadītājam, kurš uzdarbojās apmēram 2 gadu garumā piesprieda 12 gadus ilgu cietumsodu, pārējiem – ievērojami mazāku.


Темы: , , , ,
Написать комментарий