Daugavpils novadā noteikta deputātu kandidātu sarakstu secība gaidāmajās pašvaldību velēšanās

foto: gorod.lv
foto: gorod.lv

Šodien plkst.13:00 Daugavpils novada domē notika izloze, kas noteica deputātu kandidātu sarakstu secību gaidāmajās pašvaldību velēšanās.

Centrālās Vēlēšanu komisijas sekretāre Vita Rūtiņa paziņoja portālam Gorod.lv, ka no sešiem iesniegtiem deputātu kandidātu sarakstiem izlozē piedalījās piecu partiju (“Daugavpils novada partija”, LATGALES PARTIJA, “MŪSU PARTIJA”, politisko partiju apvienības “Saskaņas Centrs” un Zaļo un Zemnieku savienība) pārstāvji. Tādēļ saskaņā ar noteikumiem partijas “Veinotība” vietā aploksni ar numuru izvēlējās komisijas sekretāre.

Tādējādi izlozes veidā tika noteikts, ka pirmais Daugavpils novada pašvaldību vēlēšanās būs partijas „MŪSU PARTIJA” saraksts. Otrais numurs ticis politisko partiju apvienībai „Saskaņas centrs”, trešais - „Daugavpils novada partija”, ceturtais – partijai „VIENOTĪBA”. Saraksta beigās piektie būs deputātu kandidāti no LATGALES PARTIJAS, sestie – no Zaļo un Zemnieku savienības.

Pirms izlozes notikušajā preses konferencē Daugavpils novada domes izpilddirektores pirmā vietniece Ināra Natarova, kura ir arī Vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja, paziņoja, ka šodien, 7.maijā, vēlētājiem bija pēdējā iespēja mainīt vēlēšanu iecirkņi. Tas nozīmē, ka pilsoņi, kuri neizteica vēlmi mainīt vēlēšanu iecirkņi, balsos tajā iecirknī, kas ir norādīts no Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes saņemtajā vēstulē.

 


Написать комментарий