Daugavpilī vietējā līmenī plāno īstenot informatīvo kampaņu par eiro ieviešanu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, no nākamā gada 1.janvāra mūsu valsts pāriet uz eiro valūtu. Izstrādātā Nacionālā eiro ieviešanas plāna ietvaros šī gada 1.maijā spēkā stājies otrais komunikācijas posms, kura mērķis ir paskaidrot iedzīvotājiem eiro ieviešanas Latvijā praktiskās un ekonomiskās nianses.

Neskatoties uz to, ka par šo kampaņu daudz tiek runāts, lielākās daļas valsts iedzīvotāju, tostarp daugavpiliešu, priekšstats par eiro ieviešanu ir visai miglains.

Nesen Daugavpili ar vizīti apmeklēja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras pārstāvji, kuri interesējās, vai iedzīvotāji tiek informēti par eiro ieviešanas aspektiem.

Daugavpils pilsētas vadība apliecināja savu gatavību atbalstīt šo informatīvo kampaņu, kad tā tiks izsludināta, jo šāda veida informācijas tiešām trūkst. Bieži vien pilsētnieki sameklē nepieciešamo informāciju dažādos plašsaziņas līdzekļos, jo oficiālās informācijas par to, kādas pārmaiņas gaidāmas ikdienas dzīvē, par eiro ieviešanas plusiem un cita veida praktiskās informācijas plašā apritē joprojām nav.

„Mēs saprotam, ka jāplāno lieli pašvaldības līdzekļi, jo nepieciešams pārreģistrēt katru struktūru, tostarp, naudas maksājumus, norēķinus. Manuprāt, šajā iedzīvotājiem nozīmīgajā jautājumā valsts ir neaktīva, jo līdz eiro ieviešanai visā valsts teritorijā laika paliek arvien mazāk. Ja viss turpināsies šādā garā, 2014.gada 1.janvāra priekšvakarā iedzīvotāji varētu krist panikā, kas nav pieļaujams.
Pašlaik esam vienojušies ar kādas Latvijas bankas Daugavpils filiāli par informatīvo semināru rīkošanu iedzīvotājiem, kuros tiks runāts par eiro ieviešanas praktiskiem jautājumiem. Rīkosim komunikācijas kampaņu vietējā līmenī”, paziņoja Daugavpils pilsētas pašvaldības priekšsēdētāja Žanna Kulakova.

Internetā ir eiro ieviešanai veltīta mājas lapa (www.eiro.lv), kurā informācija ir pieejama dažādās valodās.


Написать комментарий