“UniCredit” pārtrauc bankas pakalpojumu sniegšanu Baltijā

foto: DELFI
foto: DELFI

Izvērtējot "UniCredit" grupas darbību Centrālās un Austrumeiropas reģionā, "UniCredit" ir nolēmusi vēl vairāk sašaurināt savu klātbūtni Baltijā.

Atbilstoši šim mērķim "UniCredit" pārtrauks sniegt bankas pakalpojumus Latvijā un atteiksies no bankas licences, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja bankā.

Visi nebanku aktīvi tiks nodoti "UniCredit Leasing" Latvijā, kas turpinās pārvaldīt pārņemto kredītportfeli un piedāvāt līzinga pakalpojumus Baltijā.

"UniCredit Leasing" struktūra Baltijā sastāv no centrālā biroja Latvijā un divām filiālēm Lietuvā un Igaunijā. "UniCredit Leasing" piedāvā daudzveidīgus finanšu risinājumus no autotransporta līzinga līdz tehnikas, tehnoloģiju un iekārtu finansēšanai.

Tiek plānots, ka AS "UniCredit Bank" pārtrauks sniegt bankas pakalpojumus 2013.gada ceturtajā ceturksnī, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja bankas pārstāve Elīna Pumpure.

Lēmums par bankas aizvēršanu tika pieņemts, pamatojoties uz to, ka banka darbojas korporatīvo klientu apkalpošanas segmentā, taču šiem uzņēmumiem sadarbība ar "UniCredit" pārstāvētajām valstīm ir neliela, tādējādi bankai ir ierobežotas iespējas īstenot grupas stratēģiju, kas paredz koncentrēties uz starptautisko klientu apkalpošanu, sniedzot pārrobežu pakalpojumus sadarbībā ar "UniCredit" galvenajiem tirgiem, skaidroja Pumpure.

"Ņemot vērā Baltijas valstu vēsturi un atrašanās vietu, šis reģions ir kļuvis par "mājas tirgu" skandināvu banku grupām, kas dominē visās trīs Baltijas valstīs, tāpēc "UniCredit" ir vāja nākotnes izaugsme. "UniCredit Bank" tirgus daļa nevienā no trīs Baltijas valstīm nepārsniedz 2%, un ir skaidrs, ka, ņemot vērā tirgus piesātinātību, šī brīža situācija neļauj organiskā veidā palielināt tirgus daļu," piebilda Pumpure.

SIA "UniCredit Leasing" Baltijas valstīs pagājušajā gadā strādājis ar peļņu, biznesa portālam "Nozare.lv" iepriekš sacīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs un Baltijas reģiona vadītājs Jevgenijs Belezjaks.

"UniCredit Leasing" 2012.gada peļņa pēc nodokļiem bija 1 242 721 lats.

Latvijā "UniCredit Leasing" strādā kopš 1999.gada. Filiāle Igaunijā tika atklāta 2008.gadā, bet Lietuvā - 2011.gadā.

"UniCredit Bank" no 6.maija pārtrauca skaidras naudas darījumu pakalpojuma sniegšanu bankā, teikts "UniCredit Bank" mājaslapā publicētajā paziņojumā.

Izvērtējot skaidras naudas darījumu apjomus bankā, konstatēts, ka klientu ikdienā arvien lielāku daļu aizņem bezskaidras naudas norēķini, kas ne tikai ietaupa naudu, bet arī laiku maksājumu veikšanai, teikts paziņojumā.

Rīkojoties saskaņā ar "UniCredit" stratēģisko plānu par izmaksu optimizāciju un pielāgošanu esošajām biznesa aktivitātēm, februāra beigās tika apstiprinātas izmaiņas bankas vispārējos darbības noteikumos. Šo izmaiņu rezultātā no 6.maija tika pārtraukta skaidras naudas darījumu pakalpojuma sniegšana bankā. Klienti aicināti savus maksājumus veikt elektroniski "UniCredit Bank" internetbankā.

Kā ziņots, janvāra beigās tika paziņots, ka finanšu institūcija "UniCredit" nolēmusi racionalizēt savu darbību Baltijas valstīs, centralizējot banku operācijas Latvijā un pārtraucot bankas pakalpojumu sniegšanu Igaunijas un Lietuvas filiālēs. "UniCredit Bank" akcionāru apstiprinātais un ar uzraudzības iestādēm saskaņotais projekts paredz bankas Igaunijas, Latvijas un Lietuvas operāciju centralizāciju vienā valstī - Latvijā, kur ir reģistrēts bankas centrālais birojs. Centralizāciju paredzēts pabeigt līdz šā gada vidum, kad plānots pārtraukt bankas pakalpojumu sniegšanu Igaunijas un Lietuvas filiālēs un uzņēmumu apkalpošanas centros.

"UniCredit" uzskata, ka šis stratēģiskais lēmums par organizācijas optimizāciju un izmaksu samazināšanu palielinās bankas iekšējo efektivitāti reģionā un uzlabos finanšu un likviditātes rādītājus.

Saskaņā ar Latvijas Komercbanku asociācijas informāciju "UniCredit Bank" 2012.gada nogalē pēc aktīviem bija astotā lielākā banka Latvijā.

"UniCredit Bank" iekļauta "UniCredit" grupā, kuras pamatdarbības tirgus aptver 22 valstis.

Centrāleiropas un Austrumeiropas reģionā "UniCredit" ir lielākais starptautiskais tīkls, kas darbojas banku sektorā ar apmēram 3700 filiālēm un norēķinu grupām. Grupas darbības valstis ir Austrija, Azerbaidžāna, Bosnija un Hercegovina, Bulgārija, Čehija, Horvātija, Igaunija, Itālija, Kazahstāna, Kirgizstāna, Krievija, Latvija, Lietuva, Polija, Rumānija, Serbija, Slovākija, Slovēnija, Turcija, Ukraina, Ungārija un Vācija.


Темы: , , , ,
Написать комментарий