Līvānos, Latgales mākslas un amatniecības centrā norisināsies Vislatvijas Muzeju nakts 2013

foto: LMAC
foto: LMAC

Šogad, 18. maijā Līvānos, Latgales mākslas un amatniecības centrā norisināsies Vislatvijas Muzeju nakts 2013.

Vislatvijas „Muzeju naktī 2013” jau trešo gadu pēc kārtas savas durvis vakara izklaidēm vaļā vērs Latgales mākslas un amatniecības centrs, turpinot Muzeju nakts trīsgadu ciklu, 2013. gadā godinot zaļo – meža, atjaunotnes un harmonijas krāsu.

„Latviešiem visos laikos veidojušās attiecības ar apkārtējo darbu, tai skaitā ar mežu. Meži klāj vairāk kā pusi mūsu valsts teritorijas. Latvieši var lepoties ar priežu audzēm, egļu vēriem, birztalām un šur tur vēl sastopamām ozolu birzīm. Pat nedzīvojot laukos, cilvēki ir saistīti ar mežu – tas dziedina, ārstē, iedvesmo, māca un norūda”, tā par 2013. gada „Muzeju nakti” raksta paši tās organizatori.

Arī Latgales mākslas un amatniecības centrs saviem apmeklētājiem bezmaksas ir sagatavojis plašu programmu, kur katrā no iestādes telpām, līdzīgi kā pagājušajā gadā, tiks piedāvāta atšķirīga tematiska darbošanās. Apmeklētājiem būs iespēja iesaistīties dažādās radošā aktivitātēs, piemēram, putnu būrīšu darināšanā, saulīšu pīšanā, meža mošķu krāsošanā. Tiks dota iespēja apskatīt gleznu izstādi ar savdabīgu nosaukumu „Katram savs burkāns”, minēt tematisku krustvārdu mīklu un piedalīties vēl daudzās citās tik par zaļās, radošās un naksnīgās aktivitātēs.

Pasākuma ietvaros 18. maijā Latgales mākslas un amatniecības centrā tiek mainīts darba laiks. Centrs būs atvērts no vakara plkst. 19:00 līdz pat plkst. 01:00 naktī.


Написать комментарий