Klīvlendas sieviešu nolaupītājs ir sešgadīgās meitenes tēvs

foto: nist.gov
foto: nist.gov

DNS ekspertīzes rezultāti apstiprina, ka trīs sieviešu nolaupīšanā apsūdzētais Klīvlendas, ASV iedzīvotājs Ariels Kastro ir tēvs sešus gadus vecajai meitenei, kuras māte ir viena no šīm sievietēm,vēsta Reuters atsaucoties uz ASV prokuratūras pārstāvi Maiku Devainu.

"Ģenerālprokurora kriminālizmeklēšanas birojs saņēma Kastro DNS paraugu vakar vēlā pēcpusdienā, un tiesu izmeklētāji strādāja visu nakti, lai apstiprinātu, ka Kastro ir sešus gadus vecās meitenes tēvs," teikts Ohaio ģenerālprokurora Maika Devaina paziņojumā.

ASV prokurors plāno izvirzīt četru sieviešu nolaupīšanā apsūdzētajam Arielam Kastro apsūdzības slepkavībās vainu pastiprinošos apstākļos, un par tām viņam var draudēt mūža ieslodzījums.

52 gadus vecajam Kastro jau ir izvirzītas trīs apsūdzības izvarošanā un četras apsūdzības cilvēku nolaupīšanā, no kurām viena attiecas uz vienai nolaupītajai gūstā piedzimušu meitu. Tiesa ASV pilsētā Klīvlendā ceturtdien nolēma apcietināt Kastro, kā arī noteica, ka viņš var tikt atbrīvots no apcietinājuma pret astoņu miljonu ASV dolāru (4,3 miljonu latu) drošības naudu. 

Kajahogas apgabala prokurors Timotijs Makgintijs paziņoja, ka plānotās jaunās apsūdzības Kastro saistītas ar to, ka viņš vienai nolaupītajai sievietei vairākkārt izraisījis grūtniecību un panācis tās izbeigšanu ar spontāniem abortiem, šai sievietei sitot pa vēderu un un turot viņu badā.

«Es esmu pilnībā nodomājis izvirzīt apsūdzības par katru seksuālās vardarbības aktu, izvarošanu, katru gūsta dienu, katru uzbrukumu, visiem slepkavības mēģinājumiem un katru slepkavību vainu pastiprinošos apstākļos, ko viņš izdarīja, izbeidzot grūtniecības,» sacīja prokurors.

Viņš brīdināja, ka Ohaio štatā tiek piespriests nāvessods par slepkavībām vainu pastiprinošos apstākļos cilvēku nolaupīšanas gaitā.

 jau ziņots, ka bijušajam skolas autobusa šoferim Kastro pieder māja, kur pirmdien tika atrastas un izglābtas 27 gadus vecā Amanda Berija, 23 gadus vecā Džina de Hesusa un 32 gadus vecā Mišela Naita, kā arī Berijai gūstā piedzimusī meita Džoslina. Kastro pirmdien tika aizturēts.

Pēc policijas sniegtās informācijas, Kastro trīs nolaupītās sievietes, kuras katru turējis savā telpā, ir izvarojis un sitis. Mājā ir atrastas mājās ķēdes un virves, ar kurām nolaupītas sievietes tika sasaistītas.

Vietējais telekanāls WOIO ziņo, ka, veicot kratīšanu mājā, policija atradusi Kastro rakstītu zīmīti, kurā viņš sevi nodēvējis par «seksuālu plēsoņu» , kam nepieciešama palīdzība.


Написать комментарий