Latvijai jāņem trīs punkti pret Franciju

foto: aif.ru
foto: aif.ru

Šodien priekšpēdējo spēli 2013. gada pasaules čempionātā hokejā aizvadīs Latvijas valstsvienība, kas arvien ieņem pēdējo pozīciju Helsinku apakšgrupā.

Lai paglābtos no elites divīzijas atstāšanas, atlikušajos divos mačos nepieciešami vismaz trīs punkti, un labākā iespēja būs tieši šodien - pretiniekos Francija, kuru pasaules čempionāta ietvaros esam uzvarējuši visās trīs tikšanās reizēs. Spēles sākums pulksten 16:15, tiešraide kanālā TV3.

Pēdējo spēli Latvijas hokejisti aizvadīja pirms divām dienām, uzbrukumā nodemonstrējot vāju sniegumu un ar 0:2 piekāpjoties Vācijai. Otro spēli pēc kārtas latviešu vārtu drošība bija uzticēta 20 gadus vecajam Kristeram Gudļevskim, taču pietrūka cita hokejista - maču diskvalifikācijas dēļ izlaida 19 gadus vecais otrās maiņas centra uzbrucējs Zemgus Girgensons. Pret Vāciju 12 sekundes pirms mača beigām 5+20 soda minūtes saņēma pirmās maiņas hokejists Mārtiņš Cipulis, taču viņam no papildus soda izdevās izbēgt.

Pagaidām vienīgo uzvaru mūsējie svinējuši 9. maijā, kad ar 5:3 pārspēja pasaules vicečempioni Slovākiju. Teicamu sniegumu nodemonstrēja valstsvienības kapteinis Lauris Dārziņš, kurš lieliskā stilā realizēja soda metienu, pēcāk pievienoja vēl divus vārtus, maču noslēdzot ar hat trick. Kad līmenī nospēlē Latvijas izlases pirmais virknējums, spējam citām izlasēm sagādāt problēmas. Taču, ja labākie hokejisti tiek neitralizēti (kā pret Vāciju), tad problēmas jau ir mūsējo nometnē.

Šodien pretiniekos būs Francijas hokejisti, kas 9. maijā parūpējās par lielāko pārsteigumu čempionātā, ar 2:1 uzvarot pašreizējo čempioni Krieviju. Panākumu nesošos vārtus 37. minūtē guva Antuāns Rusels, bet izlīdzinājumu septiņas minūtes agrāk panāca Damjēns Flerī. Tieši 27 gadus vecais labās malas uzbrucējs ir Francijas labākais snaiperis (trīs vārti) un rezultatīvākais spēlētājs (četri punkti). Viņš sezonu pavadīja Zviedrijas pēc spēka otrās līgas klubā "Sodertalje", 51 spēlē sakrājot 47 (29+18) punktus. Iepriekš Flerī spēlēja Zviedrijas labākajā līgā, nomainīja divas komandas, taču sastāvā nespēja nostiprināties. Viņam ir līgums ar "Sodertalje" arī uz nākamo sezonu.

Tikmēr Rusels bija vienīgais spēlētājs no Francijas valstsvienības, kurš šo sezonu pavadīja Nacionālajā hokeja līgā - kreisās malas uzbrucējs Dalasas "Stars" aizvadīja 39 mačus, guva septiņus vārtus un izdarīja septiņas rezultatīvas piespēles. Ar 85 soda minūtēm viņš kļuva par 12. nedisciplinētāko spēlētāju spēcīgākajā hokeja līgā pasaulē.


Написать комментарий