Ūdens līmenis Daugavā pie Daugavpils atgriezies normas robežās

foto: gorod.lv
foto: gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes civilās aizsardzības speciālists Vladislavs Ruskuls paziņoja portālam Gorod.lv, ka 13.maija rītā ūdens līmenis Daugavā pie Daugavpils bijis 3,51 metrs: minētais līmenis netiek uzskatīts par paaugstināto.

Atgādināsim, ka maksimālais ūdens līmenis šogad bija 7,94 metri, uz nedēļu Daugavpils pilsētā un novadā bija izsludināts ārkārtas stāvoklis. Daugavpils pilsētas teritorijā visvairāk cieta Grīvas mikrorajons, novadā – autoceļi un dzīvojamais fonds.

V.Ruskuls atzīmēja, ka pašlaik ūdens ir atkāpies, speciālisti apseko dambi un cietušo dzīvojamo fondu, lai noteiktu zaudējumu apmēru un nepieciešamos darbus. Zināms, ka nedaudz ir bojāts dambis pie DU jaunā korpusa, taču, pēc civilās aizsardzības speciālista vārdiem, šajā posmā dambja stiprināšanas darbi tiks veikti A13 autoceļa rekonstrukcijas projekta ietvaros.

Tuvākajās dienās pilsētā un novadā beigsies iedzīvotāju, kuru īpašums cieta pavasara plūdu rezultātā, pieteikumu pieņemšana. Pašvaldība kompensēs iedzīvotāju zaudējumus, pēc kā saņems no valsts izdevumu kompensāciju 50% apmērā.

 


Написать комментарий