Lielbritānijā izgāztuvi pārvērtīs par rezervātu

foto: tgdaily.ru
foto: tgdaily.ru

Izgāztuvē, kuru izmanto jau vairāk nekā 50 gadus, veda atkritumus no 6 Londonas rajoniem, izveidoja rezervātu, kur var apmesties putni, bites un rāpuļi, ziņo portāls tgdaily.ru.

Dabas parks Thurrock Thameside Temzas ziemeļu krastā oficiāli bija atvērts sestdien, to atklāja raidījuma diktors Deivids Attenboro.

Essex Wildlife Trust atjaunoja pļavas, mežus, dīķus, niedru saaudzes, tas piesaista zalkšus, kamenes, ūdens žurkas.

Organizācija Wildlife Trust prezentē 47 Lielbritānijas savvaļas grupas, kopumā rezervātu teritorijas paplašināsies līdz 845 ha, tas ir divas reizes lielāks par Rīdženta parku Londonā. Rezervāts ir izveidots izgāztuves augšējā daļā, ziņo Wildlife Trust.

Rezervāta centrs bija būvēts izgāztuves augšējā daļā un ierīkots ar hidrauliskiem domkratiem, lai apmeklētāji varētu ērtāk pārvietoties bija izveidoti veloceliņi un taciņas.

„Tas  ir jauns pagrieziens Temzas ziemeļu krasta attīstībā,” teica Wildlife Trust prezidents, „Mēs dzīvojam valstī, kur ir daudz iedzīvotāju, tāpēc tādas pārmaiņas pozitīvi ietekmēs infrastruktūru.”
Pēteris Gerstroms Cory Environmental izpilddirektors, kuram pieder izgāztuve, apgalvoja, ka no galvaspilsētas atkritumus joprojām ved pa Temzu, pašlaik no šīs izgāztuves ar pārstrādāto enerģiju var apgādāt 100 000 mājas.


Написать комментарий