Divu jaunu mākslinieku izstāde «Tagadne.Pagātnē" Daugavpils teātrī

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils teātris nolēmis neatpalikt no citām pilsētas kultūras iestādēm, piemēram, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja un Latgales Centrālās bibliotēkas un organizēt izstādi „Tagadne.Pagātnē”.

Izstādē apskatāmi divu jauno cilvēku darbi – Daugavpils universitātes Mūzikas un mākslas fakultātes studenta Dmitrija Ivanova un Ekonomikas un kultūras augstskolas absolventa Māra Besakirska radošie darbi. Dmitrijs piedāvās apmeklētāju uzmanībai savas gleznas, bet Māris – mazas skulpturālās formas.

Pēc pasākuma rīkotāja Miroslava Blakunova vārdiem, ideja organizēt izstādi radās spontāni un izstāde tiks veltīta laika, sakņu un paaudžu pēctecības tematikai. „Šī izstāde palīdzēs ielūkoties sevī, veikt savdabīgu pētījumu. Tas ir pirmais eksperimentālais solis, lai izzinātu sevi”, uzskata izstādes rīkotājs.

Viens no māksliniekiem – Dmitrijs Ivanovs – savos darbos attēloja pagātnes redzējumu un tagadnes meklējumus, kas attēlojas mūsu dzīvē.

Pēc otrā mākslinieka – Māra Besakirska – domām, mākslinieciskais materiāls parasti veidojas ilga laika posmā. Viņš izvēlējās pavasara plūdu laiku, kad pa Daugavu peldēja koku zari un cits dabas materiāls. „Manos darbos attēloti cilvēki un viņu dzīve. Manis izvēlētiem materiāliem ir sava plastika, formas un iekšējā dzīve”, pastāstīja interjera dizainers.

Izstāde tiks atklāta ceturtdien, 16.maijā, plkst.14:00 Daugavpils teātra otrā stāva foajē.
 


Написать комментарий