Latviešu kultūras centrā apbalvoja dažāda līmeņa olimpiāžu un konkursu laureātus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Vakar, 14.maijā, Latviešu kultūras centrā notika svinīgs pasākums, kura gaitā tika apbalvoti 103 pilsētas skolēni, kuri parādīja labus rezultātus valsts un novada olimpiādēs, kā arī debatēs.

Daugavpils labākos skolēnus apsveica Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova, Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova, kā arī pilsētas domes priekšsēdētājas vietnieks Vitālijs Azarevičs.

M.Isupova savā runā atzīmēja, ka šogad apbalvošanā pirmo reizi piedalījās arī arodskolu audzēkņi – Valsts tehnikuma viens pārstāvis, Daugavpils Celtnieku profesionālās vidusskolas pieci audzēkņi, Daugavpils Tirdzniecības skolas viens audzēknis, kuri tika apbalvoti par sasniegumiem konkursā “Jaunais profesionālis”. Turklāt viņi, tāpat kā visu Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes pārziņā esošo skolu skolēni, saņems naudas balvas 10-50 latu apmērā. Marina Isupova novēlēja jauniešiem lietderīgi pavadīt laiku, izmantot piedāvātās iespējas un ieteica pateikties saviem skolotājiem un vecākiem, ar kuru palīdzību šogad tika sasniegts diezgan daudz.

Savukārt Žanna Kulakova atzīmēja, ka Daugavpils ir iespēju pilsēta, kurā dzīvo labi izglītoti jaunieši, kas ir mūsu pilsētas nākotne.
Valsts olimpiādēs Daugavpils skolēni šogad ieguva 42 balvas, tostarp 11 Atzinības rakstus un 31 diplomu par 1., 2. un 3.vietu iegūšanu. Vislabākie rezultāti sasniegti fizikā, ķīmijā, matemātikā, bioloģijā. Lieliskas zināšanas parādījuši 24 mācību iestāžu skolēni, tostarp Krievu vidusskolas-liceja, Valsts ģimnāzijas, Saskaņas pamatskolas, 3., 12., 13., 17.vidusskolas, J.Raiņa 6.vidusskolas, J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas skolēni.

Krievu vidusskolas-liceja direktors Jevgeņijs Timošenko pastāstīja portāla Gorod.lv korespondentei, ka liela daļa šodien apbalvoto skolēnu ir minētās mācību iestādes audzēkņi, tādēļ labus sasniegumus var uzskatīt par savdabīgu tradīciju. Pēc direktora vārdiem, šādi rezultāti sasniegti, pateicoties īpašai darba sistēmai, jo Krievu vidusskolas-liceja pedagogi pievērš lielu uzmanību ne tikai tiem bērniem, kuri interesējas par kādu mācību priekšmetu, bet arī ar skolēniem, kurus jāieinteresē.

Atgādināsim, ka ceturtdien, 16.maijā, Daugavpils pilsētas domē apbalvos 106 skolotājus, kuri sagatavoja olimpiāžu un konkursu laureātus dalībai olimpiādēs un konkursos. Šogad Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvalde rada iespēju nelielas naudas balvas piešķirt ne tikai skolēniem, bet arī skolotājiem.


 



Написать комментарий