Deivida Kamerona cīņa ar ES

foto: londonru.com
foto: londonru.com

Sen jau ir zināms, ka Lielbritānijā arvien biežāk runā par valsts izstāšanos no ES sastāva. Pašlaik katrs desmitais Lielbritānijas iedzīvotājs aizdomājas par valsts pastāvēšanu ES sastāvā vai ārpus tā, ziņo portāls www.rg.ru. Ir dažādi viedokļi, no ES sastāva vēlas izstāties konservatoru partijas pārstāvji.

Deivids Kamerons pašlaik ir smagajā situācijā, pagājušajā nedēļā bija veiktas pārrunas par reformu veikšanu, lai situācija nenonāktu līdz referendumam.

Vašingtonā Kamerons paziņoja, ka vēl agri izmest „balto karogu”, jo vel nav veiktas pārrunas ar Briseli. Tajā pašā laikā Lielbritānijā konservatoru partija izteica nožēlu, ka nebija pieņemts likumprojekts par referenduma novadīšanu, kurā tauta izvēlētos vai Lielbritānijai nepieciešams izstāties no ES sastāva. Pieņemtais likumprojekts ļaus tuvākajā laikā novadīt referendumu, kurā briti izlems svarīgu jautājumu.

Kamerons nevēlas novadīt referendumu tuvākajā laikā, viņš uzskata, ka nepieciešams pagaidīt līdz 2017.gadam, kad Kamerona partija gūs uzvaru parlamenta vēlēšanās. Lielbritānijā šaubās, ka Deivids Kamerons gūs uzvaru, jo valstī uzticība viņam ar katru dienu samazinās. Pavasarī pašvaldību vēlēšanās lielākajā daļā reģionu uzvaru guva opozīcijas partijas, kurām bija izstrādātas reālas programmas un tajās izskatīts jautājums par Lielbritānijas dalību ES.

Lielbritānijā lielākā daļa iedzīvotāju uzskata, ka viņiem trūkst „stiprās rokas” pārvaldē, tieši tāpēc Lielbritānija ir nonākusi tādā situācijā. Deivida Kamerona iespējas iekļūt nākamajā parlamenta sastāvā samazinās.


Написать комментарий