Daugavpils Mūzikas vidusskolā notika akordeona mūzikas svētki

foto: Ilona Sajevska
foto: Ilona Sajevska

Daugavpils Mūzikas vidusskolas direktore Ilona Sajevska paziņoja portālam Gorod.lv, ka 11.maijā vidusskolā notika Latgales reģiona mūzikas skolu akordeonistu ansambļu un orķestru konkurss „Daugavpils 2013”, kas pulcēja vairākus mūziķus.

Pēc I.Sajevskas vārdiem, konkurss norisinājās vairākās grupās – dueti, trio, kvarteti un orķestris. Visvairāk dalībnieku bija duetu grupā – 10 ansambļi. Konkursā norisinājās spraiga cīņa par uzvaru.

Daugavpils Mūzikas vidusskolas direktore atzīmēja, ka Daugavpils akordeonisti parādīja sevi no labas puses, par ko liecina konkursa rezultāti – Sņežanas Grahovskas un Viktorijas Golodovskas duets ieņēma 2.vietu, Artūra Dubovska un Alekseja Isakova ansamblis – 3.vietu. I.Sajevska īpaši atzīmēja jaunāko klašu skolēnu – Veronikas Masjukas un Ervina Dunska duetu, kuram nedaudz pietrūka līdz konkursa laureātiem.

Labi uzstājās Mūzikas vidusskolas trio – Anastasija Zubova, Zita Zubovska un Artūrs Zubovs, kuri ieguva 1.vietu.

Kvartetu grupa, pēc I.Sajevskas vārdiem, nebija liela, bet tās pārstāvji izpildīja ļoti daudzveidīgus skaņdarbus. Mūzikas vidusskolas divi kvarteti - Nellija Zubova, Ilvars Sudņiks, Kārlis Ivanovs, Aigars Sudņiks, kā arī Arkādijs Gorbunovs, Helēna Špakovska, Kristīne Teivāne, Edgars Zvagulis ieņēma 2.vietas.

Ar īpašu interesi žūrija gaidīja orķestru grupas uzstāšanos.  Konkursā piedalījās seši orķestri no Koknese, Jēkabpils, Preiļiem, Līvāniem, Rēzeknes un Daugavpils. Konkurence bija liela, tādēļ par uzvarētājiem kļuva divi orķestri – J.Graubiņa Līvānu Mūzikas un mākslas skolas orķestris un Daugavpils Mūzikas vidusskolas orķestris.

Pasākuma noslēgumā konkursa rīkotāji pateicās visām mūzikas skolām – Krāslavas, Jēkabpils, Kokneses, Rēzeknes, Līvānu, Naujenes, Špoģu un Preiļu mūzikas skolām par piedalīšanos konkursā, par to, ka sagādāja prieku klausītājiem un žūrijai.



Написать комментарий