Šogad Daugavpilī notiks vēl plašāki Muzeju nakts pasākumi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šogad Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs jau astoto reizi piedalās 2005.gadā aizsāktā starptautiskā akcijā „Muzeju nakts”. Šogad akcijā iesaistījās vēl piecas pilsētas iestādes. 

Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja direktore Ruta Ģiptere paziņoja, ka Muzeju nakts apmeklētāju skaits no 338 cilvēkiem 2006.gadā pieauga līdz 3 000 cilvēku. Šogad Muzeju nakts vadmotīvs ir zaļā krāsa un mežs. Daugavpilī šajā akcijā šogad piedalās vairākas iestādes, katra no kurām sagatavojusi apmeklētājiem interesantu programmu.

Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs būs atvērts no plkst.19.00 līdz 24.00. Pasākuma gaitā interesenti varēs ne tikai aplūkot muzeja ekspozīcijas, bet arī piedalīties interaktīvās un izzinošās tikšanās, veltītas veselīgam dzīvesveidam un „zaļajai domāšanai”, tikties ar Latgales zoodārza speciālistiem, fizioterapeitiem. Paredzētas arī radošas un izklaidējošas nodarbības bērniem, muzeja pagalmā atradīsies skatuve, uz kurās uzstāsies radošie kolektīvi, „Saules skola” piedāvās modes šovu.

R.Ģiptere atzīmēja, ka šogad muzejs organizējis pasākumus ne tikai savas teritorijas ietvaros, bet arī Dubrovina parkā, kur notiks aizraujošs lāzeršovs.

Visas Daugavpils iestādes, kuras piedalās akcijā „Muzeju nakts”, šogad izveidojušas karti ar pasākumu norises vietām un laiku.

 


Написать комментарий