Radošo kolektīvu koncerts un amatnieku tirdziņš II Latvijas – Baltkrievijas sadraudzības pilsētu foruma ietvaros

foto: ir.lv
foto: ir.lv

Piektdien, 17.maijā, Daugavpilī norisināsies II Latvijas - Baltkrievijas sadraudzības pilsētu forums.

Tiek plānots, ka forumā piedalīsies 338 dalībnieki no 40 Baltkrievijas un 25 Latvijas pašvaldībām. Viesu vidū būs Minskas apgabala izpildkomitejas priekšsēdētājs B.Batura, LR vēstnieks Baltkrievijas Republikā M.Popkovs un Baltkrievijas Republikas vēstnieks Latvijā A.Gerasimenko. Forumā piedalīsies arī Latvijas pašvaldību savienības, Latvijas – Baltkrievijas Lietišķās Sadarbības padomes pārstāvji,  Baltkrievijas un Latvijas parlamentāri u.c.

Domes telpās notiks plenārsēde, bet LKC norisināsies uzņēmēju izstāde, kuras laikā notiks arī degustācijas. Vienības laukumā no plkst.13:00 notiks radošo kolektīvu koncerts un Latvijas un Baltkrievijas amatnieku tirdziņš.

Dienas otrajā pusē foruma ietvaros notiks darbs grupās, kura gaitā tiks apspriesti Latvijā iecerētās administratīvās reformas jautājumi, sadraudzības pilsētu loma tūrisma attīstībā Latvijā un Baltkrievijā. Foruma ietvaros uzņēmēji apmeklēs ražošanas uzņēmumus, ieplānota starptautisko parlamentāro grupu tikšanās.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājas vietniece Līvija Jankovska atzīmēja, ka tas būšot interesants pasākums, Daugavpilij un Latvijai ir liels gods uzņemt šos viesus un rīkot šāda veida forumu.


Написать комментарий