Slāvu kultūras dienas Daugavpilī sāksies ar dievkalpojumu, noslēgsies ar Puškina ielas svētkiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Maija beigās Daugavpilī norisināsies tradicionālās Slāvu kultūras dienas, kurus organizē Daugavpils Krievu kultūras centrs.

Krievu kultūras centra direktore Geroida Bogdanova pastāstīja, ka šogad svētku formāts tika nedaudz mainīts, pasākumi kļuvuši plašāki un interesantāki. Slavu kultūras dienas sāksies 24.maijā ar svinīgo dievkalpojumu Sv.Borisa un Gļeba pareizticīgo katedrālē, pēc kura notiks Krusta gājiens pa Varšavas ielu līdz Krievu kultūras centra ēkai.

24.maija vakarā Kultūras pilī notiks Slāvu kultūras dienu atklāšanas ceremonija, kurā piedalīsies Daugavpils un Rēzeknes bīskaps Aleksandrs, pilsētas vadība, Krievijas un Baltkrievijas Ģenerālkonsuli, deputāti, dažādu tautību biedrību pārstāvji.

Dažu dienu laikā Slāvu kultūras dienu ietvaros Daugavpilī notiks koncerti, skolēnu konkursu uzvarētāju apbalvošanas pasākumi. Norisināsies arī skolēnu un studentu konference, kas tiks veltīta Dinaburga, Dvinska un Daugavpils vēsturei.

Slāvu kultūras dienu noslēgumā notiks Puškina ielas svētki, kas mūsu pilsētā tiks rīkoti pirmo reizi. Tiek solīts, ka tas būs Tautas ielas svētku savdabīgs turpinājums, kurā pilsētnieki jautri un interesanti pavadīs laiku.

Slāvu kultūras dienu ietvaros Daugavpils universitātē notiks Starptautiskā zinātniskā konference XVIII Slāvu lasījumi, kurā piedalīsies vairāku valstu zinātnieki.


Написать комментарий