15.vidusskolas direktors: Latvijas plašsaziņas līdzekļos publicētā informācija neatbilst īstenībai

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils 15.vidusskolas direktors Anatolijs Gržibovskis telefonsarunā ar portālu Gorod.lv neapstiprināja pirms dažām dienām Latvijas plašsaziņas līdzekļos publicēto informāciju, saskaņā ar kuru Izglītības kvalitātes valsts dienests uzsācis skolas pārbaudi sakarā ar televīzijas kanāla TV3 ēterā pārraidīto sižetu.

„Reportieri sniedza īstenībai neatbilstošu informāciju. Pirmkārt, raidījumā redzētie bērni nav mūsu skolas skolēni. Sižetā redzamie bērni bija skolas formā, kuras mūsu skolai nav. Otrkārt, skolotājs nav mūsu darbinieks. Šo informāciju paziņoju arī Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes vadītājai Marinai Isupovai un Izglītības kvalitātes valsts dienesta vadībai.

Nevēlos, lai šajā sakarā rastos spekulācijas. 9.maijā mācību process mūsu skolā notika normālā režīmā, jo skolā mācās ap 700 skolēnu.

Protams, vecākiem ir tiesības izvēlēties, kur var atrasties viņu bērns, ja, viņuprāt, bērnam jābūt kopā ar viņiem gājienā par godu Uzvaras svētkiem, tā ir viņu izvēle. Mēs labi sadarbojamies ar vecākiem un nepieciešamības gadījumā viņi var rakstiski lūgt skolas vadību atbrīvot skolēnu no mācību stundām.

Skola nodrošina normālu mācību procesu, sūtot bērnus uz skolu, vecāki uztic viņus skolotājiem”, paskaidroja A.Gržibovskis.

Augstākminētajā sižetā parādīja kādu Daugavpils skolas skolotāju, kura 9.maijā pēc mācību stundām aizveda savus jaunāko klašu skolēnus uz Uzvaras svētku gājienu un piemiņas pasākumu Dubrovina parkā.

Sižetā netika minēts ne skolas nosaukums, ne skolotājas vārds, tādēļ ir dīvaini, ka Daugavpils pilsētas konkrētās skolas nosaukums parādījies Latvijas plašsaziņas līdzekļos dažas nedēļas pirms vēlēšanām.


Написать комментарий