Daugavpils universitātē speciālists no ASV dalījās pieredzē mārketinga un reklāmas jomā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šodien, 15.maijā, notika Amerikas vēstniecības Latvijā un Biznesa inkubatora „Ideju viesnīca” sadarbībā ar Daugavpils Universitāti (DU) organizētā vieslekcija, ko lasīja lektors no Ņūorleānas (ASV) Robbijs Vitrano (Robbie Vitrano).

Robbijs Vitrano ir Ņūorleānas biznesa inkubatora “Idea Village” uzņēmējdarbības konsultants un līdzdibinātājs, inovatīvas picērijas tīkla „Naked Pizza”, mediju aģentūras līdzdibinātājs un vadītājs.

DU notikušās lekcijas tēma bija „Mārketinga un zīmola spēks pārmaiņu virzībai sabiedrībā un biznesā”.

Pusotras stundas laikā vieslektors pastāstīja studentiem un citiem interesentiem par situāciju, pateicoties kurai viņš pats mainīja savu viedokli un savādāk paraudzījās uz dzimtajā pilsētā notiekošo. Amerikānis atzina, ka viesuļvētra Katrīna kļuva par „atklāsmes brīdi”. Tādēļ, runājot par astoņiem nosacījumiem sava biznesa uzsākšanai, Robbijs Vitrano minēja, ka ir svarīgi izmantot iespēju un darīt to īstajā laikā.

Pēc speciālista domām, biznesā, mārketinga un reklāmas jomā strādājošiem cilvēkiem jāizsakās vienkārši un lakoniski, tādēļ pārējie septiņi padomi arī bija lakoniski un vienkārši: padari savu preci pieejamu, nemāci pircēju, izmanto pārbaudītu biznesa modeli, izmanto sociālos medijus, savieno sava biznesa mērķi un ienākumus, atrisini sev nozīmīgu problēmu, piedāvā cilvēkiem kaut ko vērtīgu, ar ko viņi arī varēs dalīties.

Jāpiebilst, ka šodien plkst.15:00 ar ekspertu tiksies arī Daugavpils novada jaunieši, kuri piedalās Daugavpils novada domes projektā „Esi uzņēmējs 2013”. Šonedēļ Robbijs Vitrano apmeklēs arī citas Latgales pilsētas – Līvānus, Preiļus, Rēzekni un Balvus. Ceram, ka pieredzējušā speciālista lekcijas iedvesmos mūsu novada potenciālos uzņēmējus.



Написать комментарий