Rēzeknē atklās laukumu velosipēdistiem un notiks starptautisks forums «Drošais ritenis»

Rīt, 16. maijā, plkst. 11.00 pie Rēzeknes 5. vidusskolas tiks atklāts velosipēdistu laukums un notiks starptautisks satiksmes drošības forums „Drošs ritenis”, ziņo Rēzeknes pašvaldības portāls. 

Laukuma atklāšanā, pēc lentas svinīgas pārgriešanas, visu projektā iesaistīto pašvaldību pārstāvji veiks goda apli ar plīvojošiem karogiem, pēc tam prezentēs savu valsti. Savukārt 5. vidusskolas skolēni zīmējumos pauž savas pārdomas par satiksmes drošību un rīt – laukuma atklāšanas dienā, viņu krāsaini radošās pārdomas varēs apskatīt visi pasākuma dalībnieki.

Rēzeknes pilsētas domes pārrobežu projektu vadītāja Nataļja Jupatova pastāstīja, ka pēc laukuma atklāšanas notiks sacensības, kurās piedalīsies 6 komandas no Latvijas, 5 – no Krievijas un divas no Igaunijas. Sacensību uzvarētāji rīt vakarā kopā ar Ceļu policijas darbiniekiem patrulēs Rēzeknes pilsētas ielās.

Ar satiksmes drošības apmācību elementiem aprīkotā noasfaltētā laukuma platība ir aptuveni 2002 kvadrātmetri, laukums būtībā paredzēts bērnu apmācībām. Turklāt projektā „Transporta sistēmas potenciāla pastiprināšana Igaunijas-Latvijas-Krievijas starptautiskas nozīmes transporta koridoros (ESTLATRUS TRAFFIC)” īstenošanas gaitā dalībnieki varēja piedalīties dažādos starptautiskos forumos un akcijās, atzīmē N. Jupatova.

Bet jau iepriekš – 2012. gadā Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs Rēzeknes 5. vidusskolai pasniedza četrus jaunus sporta velosipēdus; notika arī akcija „Atpūties un brauc tālāk”, kuras laikā (četras nedēļas) apmēram 2500 šoferu, kas šķērsoja pierobežas teritorijas, tika apturēti, lai pārbaudītu noguruma līmeni, kā arī varēja saņemt informatīvus materiālus. Bet akcijas „Esi informēts par ceļu satiksmes noteikumiem” mērķis būs informatīva materiāla izveide par ceļu satiksmes noteikumu īpatnībām projekta dalībvalstīs. Akcijā „Tētis, mamma, es – aizsargāta ģimene” iesaistījās ap 12 000 bērnu, kas pašrocīgi gatavoja atstarotājus, un tās laikā par dažādiem dzīvniekiem pārģērbti policisti apmeklēja skolas un bērnudārzus.

Projekta īstenošanas laiks ir no 2012. gada 1. aprīļa līdz 2014. gada 31. martam. Projekta kopējais budžets ir 1 876 570,00 eiro (1 318 853,40 lati). Projekta vadošais partneris ir Eiroreģiona „Ezeru zeme” Latvijas birojs ar 6 projekta partneriem Latvijā (Kārsavas novads, Krāslavas novads, Rēzeknes pilsēta, Preiļu novads, Ludzas novads, Viļānu novads), 5 partneriem Krievijā (Pleskava (Lake Peipsi Project), Pleskavas rajona administrācija, Krasnogarodskas rajona administrācija, Pitalovas rajona administrācija, Pečoru rajona administrācija) un 2 – Igaunijā (Voru un Tartu pilsētu domes).


Написать комментарий